Santa Perpètua de Mogoda es personarà com a acusació en el cas de la violència masclista

La dona morta era treballadora de l'empresa municipal de neteja i des de 2012 tenia assignat el torn de nit a l'escola pública

La concentració a Santa Perpètua de Mogoda, aquest dimarts
La concentració a Santa Perpètua de Mogoda, aquest dimarts | NacióSabadell
Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:53h
L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda (el Vallès Occidental) es personarà com a acusació particular en el cas de la dona morta aquest dimarts a la nit a mans de la seva ex-parella, segons ha informat l'alcaldessa del municipi, Isabel Garcia. La víctima, de 34 anys, era treballadora de l'empresa municipal de neteja de l'Ajuntament des de 2012 i tenia assignat el torn de nit a l'escola del municipi.

Segons detalla el consistori, l'home la va esperar a la sortida de la feina, a tres quarts de 12 de la nit, i la va atacar amb un ganivet al mig del carrer. La dona, que tenia cinc fills, treballava a l'Ajuntament des de 2012 i ja llavors se li va assignar la neteja de l'escola pública Santa Perpètua en el torn de nit, que acaba a quarts de 12 de la nit. "Sabíem que tenia problemes i que hi havia cert conflicte", relata el gerent de l'empresa municipal.

En acabar el seu torn d'aquest dimarts l'agressor l'estava esperant al carrer i allà mateix la va atacar amb un ganivet. Un testimoni que es trobava prop del lloc dels fets va donar l’avís després de veure el cos de la dona, però tot i els intents del SEM no es va poder fer res per salvar-li la vida arran de les diverses ferides d'arma blanca que presentava.

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell, en funcions de guàrdia, ha obert diligències en relació a aquest cas i està previst que un cop rebi l'informe de l’autòpsia, s'inhibeixi al jutjat de violència sobre la dona de Sabadell, segons han informat fonts judicials, que també han confirmat que hi havia denúncies prèvies als jutjats.

Concretament, el jutjat de violència sobre la dona de Sabadell va obrir un procediment al setembre del 2016 però es va arxivar a petició de la fiscalia i cap de les parts ho va recórrer. Seguidament, el jutjat penal número 4 disposava de dos procediments oberts pendents de judici ràpid. Com a mesura cautelar, es va acordar una ordre d’allunyament de 500 metres que es va ampliar fins als 1.000 metres.
 

L'aparcament de l'avinguda Barcelona de Santa Perpètua de Mogoda on s'ha trobat el cos de la dona Foto: ACN


La víctima de Santa Perpètua és la primera que es registra en aquest municipi per violència de gènere, segons ha revelat l'alcaldessa. Aquest és el segon cas mortal de violència masclista aquest any a Catalunya, després que a principis de mes una dona de 79 anys morís a mans del seu marit, de 82, a Súria.

Minuts de silenci

A les dotze d’aquest migdia, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat un minut de silenci per rebutjar aquest homicidi i a les vuit del vespre també tindrà lloc una concentració. A la plaça de la Vila s'hi han concentrat per condemnar els fets els treballadors de Mogoda Serveis, tota la corporació municipal, veïns, amics i familiars de la víctima.

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, així com diversos regidors dels diferents municipis de la comarca, i membres del Consell Comarcal encapçalats pel seu president, Ignasi Giménez, també han condemnat els fets.

Abans de la reunió del Consell d'Alcaldesses i Alcaldes, prevista per aquest migdia, els assistents s'han reunit davant de la porta del Consell Comarcal per llegir un comunicat de condemna i fer un acte de rebuig i de dol per l'assassinat, que és la segona víctima del 2017 de la violència masclista a Catalunya.

Giménez ha recordat que "és una dona que deixa enrere una vida, una família, uns fills. Una dona a qui un home, la seva ex-parella, li ha negat la vida". "La víctima tenia 34 anys. Aquest març n'hauria fet 35. I el seu marit tenia una ordre d'allunyament vigent de 500 metres des del novembre i al gener va ampliar-se a un quilòmetre. Tot i així, les mesures preventives han estat insuficients. Ahir a la nit no va poder salvar-se", ha dit el president de l'ens comarcal.