Un home mata la seva ex-parella a Santa Perpètua de Mogoda

L'agressor tenia una ordre d'allunyament vers la víctima, de 34 anys

Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:21h
Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts al vespre un home per la mort de la seva parella –una dona de 34 anys- a Santa Perpètua de Mogoda (el Vallès Occidental), segons han informat fonts policials. Els fets es van produir a tres quarts de dotze de la nit, quan es va localitzar el cos de la víctima amb ferides d’arma blanca en un aparcament situat en un dels extrems de l’Avinguda Barcelona.

Diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra i una dotació del Sistema d'Emergències Mèdiques es van desplaçar fins al lloc però no van poder fer res per salvar la vida dona. Tot seguit, l’home, que segons ha avançat aquest dimecres al matí el conseller d’Interior, Jordi Jané, tenia una ordre d’allunyament de la seva parella, es va entregar al Complex Central dels Mossos d’Esquadra a Terrassa acompanyat d’un familiar. El detingut, per un presumpte delicte d’homicidi dolós, té 54 anys, i és veí del municipi.

Un testimoni que es trobava prop del lloc dels fets va donar l’avís als Mossos d’Esquadra després de veure el cos de la dona. Els agents i el SEM s’hi van desplaçar i ja no van poder fer res per salvar-li la vida arran de les diverses ferides d’arma blanca que presentava la víctima. Pel que fa l’arma de l’homicidi, encara no s’ha pogut recuperar.

El presumpte agressor tenia una ordre d'allunyament vers la víctima, fixada pel jutge en un primer moment a 500 metres, i que llavors es va ampliar a 1.000.

Aquest és el segon cas mortal de violència masclista aquest any a Catalunya, després que a principis de mes una dona de 79 anys morís a mans del seu marit, de 82, a Súria.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha condemnat en un tuit aquest nou possible cas de violència masclista. “Una dona més assassinada per violència masclista, a Santa Perpètua. El meu total rebuig i condemna a aquesta xacra social”, ha assenyalat.

Per la seva banda, el sindicat CCOO, de la qual la víctima n’era membre, també ha condemnat els fets en un comunicat i ha mostrat la seva “indignació i preocupació”. Així mateix, ha expressat el seu condol a la família i ha fet una crida “perquè d’una vegada per totes la violència contra les dones sigui definitivament eradicada”.

A les dotze d’aquest migdia, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat un minut de silenci per rebutjar aquest homicidi i a les vuit del vespre també tindrà lloc una concentració.