Un moment del partit
Un moment del partit | Naza Bellelli
Oriol Ferran
23 de febrer del 2017
Que la Primera Divisió Catalana de rugbi seria una categoria molt complicada, ja se sabia. Tot i així, en les últimes setmanes, el sènior masculí del Sabadell Rugbi Club està demostrant que aquesta nova categoria no li va en absolut gran. Si fa unes setmanes van aconseguir la primera victòria i la passada jornada van posar contra les cordes a un dels favorits per guanyar la lliga, el partit d’aquest cap de setmana va servir per emportar-se la primera bonificació defensiva dels de Fran Gonzalez a la competició. El partit contra el RC Martorell va finalitzar 14-19. Al final del partit els dos equips es van fotografiar amb una pancarta en suport a la campanya “casa nostra, casa vostra”.

El partit va començar molt bé pels interessos dels locals, el Sabadell, que van sortir al camp amb ganes de donar la sorpresa i guanyar al tercer classificat. D’aquesta manera, els primers quinze minuts de partit van tenir el Sabadell com a principal dominador. Al minut 10, Martxel Aramendi, plantava la pilota més enllà de la línia de marca després d’un maul fantàsticament conduït per l’equip. El mateix Aramendi s’encarregava de transformar el xut que posava als locals per davant, 7-0. A partir de l’assaig local, el Martorell va despertar i va capgirar el marcador amb tres assajos en només quinze minuts. Dos d’aquests tres assajos van ser convertits pel seu xutador, cosa que va fer que es veiés un 7-19 al marcador al final de la primera part.

Els de Fran Gonzalez sabien que totes les seves possibilitats depenien de mantenir la possessió de l’oval, i d’aquesta manera van sortir a la segona part amb ganes de controlar la pilota i atacar com ho havien fet als primers compassos del partit. Els sabadellencs van controlar la pilota i van moure la defensa del Martorell, encara que aquests van saber aguantar els atacs arlequinats durant bona part del partit. Quan es portaven jugats 20 minuts de la segona part, Oriol Ferran va assajar després d’una jugada d’estratègia en un cop de càstig.

Martxel Aramendi va poder transformar el xut un altre cop i va posar als de Sabadell a només cinc punts, 14-19. Els últims minuts de partit va estar ple d’anades i vingudes dels dos equips. Els locals sabien que amb una marca transformada guanyaven el partit, mentre que el Martorell necessitava la quarta marca que els hi donés la bonificació ofensiva necessària per mantenir-se a la part alta de la classificació. Cap dels dos equips va aconseguir el seu objectiu i el partit va finalitzar amb el 14-19. El Sabadell RC però, s’emportava la bonificació defensiva (punt addicional a la classificació al perdre de menys de set punts).

L’entrenador del Sabadell RC agraïa la feina feta dels seus jugadors i avisava que “si seguim jugant d’aquesta manera, donarem més d’una sorpresa als pròxims partits”. Tot i així, Fran Gonzalez creia que els havia perjudicat molt els quinze minuts on el Martorell va aconseguir les tres marques i assegurava que “en aquesta categoria, els equips que ens trobem davant, aprofiten qualsevol debilitat per anotar i no hem de donar tantes concessions defensives”.
Un calendari tan ajustat com és el d’aquesta Primera Catalana de rugbi fa que, per bé o per mal, els equips no tinguin temps de pensar en el partit anterior i hagin de centrar-se en la següent jornada.

El pròxim enfrontament que tindrà el Sabadell RC serà el pròxim dissabte dia 25 de febrer contra el filial de l’Hospitalet, també al municipal de La Roureda. L’Hospitalet és setè a la classificació mentre que el Sabadell RC es troba tretzè empatat a victòries amb quatre equips més. Tot i així, als vallesans els hi falta un partit ajornat que es disputarà el mes d’abril.