El PDECat es conjura per guanyar les eleccions municipals del 2019

El president de la Generalitat reivindica la "capil·laritat" del món local de cara al projecte sobiranista | Marta Pascal anuncia que durant els propers mesos ja es començaran a triar caps de llista pels comicis locals | Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, és escollit president del consell d'acció municipal del PDECat amb el 95,7% dels vots

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un acte del PDECat aquest dissabte
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un acte del PDECat aquest dissabte | PDECat
18 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:05h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat l'encarregat de tancar l'acte de constitució del consell d'acció municipal del PDECat, que ha servit per tal que el partit es conjurés de cara a les eleccions locals del 2019. Les intervencions de Marta Pascal, coordinadora general de la formació, i de Marc Solsona, escollit president de l'organisme que agrupa el món local nacionalista, han destacat la importància de la feina al territori i la necessitat de seguir sent hegemònics a nivell municipal.

"Estem edificant un projecte sòlid amb una capil·laritat que no té cap altre partit", ha manifestat. El dirigent nacionalista ha apuntat que encara es gira pel carrer quan algú diu "alcalde", i ha assegurat que li passarà "sempre". "No som un partit a l'antiga, vertical, ni assambleari. No som sectaris, ni de la tribu, ni gremial. Som un partit associatiu, i qui vulgui associar-s'hi té les portes obertes", ha destacat Puigdemont.

"La força política que va de baix a dalt aguanta més", ha assenyalat el president de la Generalitat. "En la Catalunya que anhelem, sabem que el món local està cridat a tenir una enorme responsabilitat, però això no s'improvisa. Hem de millorar les lleis, el finançament, donar eines de millor governança. I això ho hem de preparar els partits que anem de baix a dalt", ha destacat Puigdemont.

Horitzó 2019

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha definit el consell d'acció municipal com la "joia de la corona". "Si hi ha una base bona del municipalisme és la bona política, mirant els ulls de la gent i amb ganes d'abordar els problemes dels ciutadans", ha destacat Pascal, que ha demanat "utilitat i certesa" als regidors a l'hora de fer la seva feina. "Som on som amb la força que ens vam imaginar que tindríem", ha apuntat sobre l'arrencada del partit, que ja suma 13.000 militants.
 

Marta Pascal, coordinadora general del PDECat, aquest dissabte a Sant Cugat Foto: PDECat


L'any 2019, ha dit, és "fonamental" que el partit torni a ser hegemònic a les eleccions municipals. "Hi ha d'haver ciència, però també hem de fer carrer", ha determinat la coordinadora general del PDECat. El proper consell nacional hi haurà el reglament de les eleccions municipals per començar a triar caps de llista. A Barcelona, per exemple, està previst fer primàries enguany per saber qui rellevarà Xavier Trias.

"Catalunya comença al teu ajuntament és un dels missatges que vam fer en el passat, i és bonic entendre que un país es construeix des de baix pensant-lo des dels petits pobles i les grans ciutats", ha considerat Pascal. "Us demano que volgueu ser la cara del partit", ha dit als regidors, i els ha ressaltat que "tots tenim molta feina". "Creieu-vos que el partit som tots", ha assenyalat.

Solsona rep el 95,7% dels vots

El PDECat ha constituït aquest dissabte el consell d'acció municipal, un organisme que agrupa tots els alcaldes, caps de llista locals, consellers comarcals i diputats provincials que té la formació. Només hi havia una candidatura per presidir-lo, la de Marc Solsona, batlle de Mollerussa i diputat de Junts pel Sí al Parlament, que ha rebut el 95,7% dels vots. "Un municipalisme organitzat té el termòmetre directe amb la ciutadania", ha determinat Solsona en el seu discurs d'acceptació del càrrec. "El factor humà, en el dia a dia, és molt important en el món local. Sabem governar i fer oposició sense prejudici ideològic previ", ha determinat l'alcalde de Mollerussa.
 

Marc Solsona, alcalde de Mollerussa i president del consell d'acció municipal del PDECat Foto: PDECat


"Som un partit que emana d'un fort moviment municipalista i territorial. Una manera de ser i de fer que ens identifica i ens diferencia. La creació d'aquest organisme és exemple de la nostra capacitat de resistència. Som necessaris pel nostre projecte polític", ha assenyalat Solsona, que ha volgut deixar clar que el consell d'acció municipal no serà un "contrapoder" a l'executiva. "Sabem diferenciar el bé comú sense prejudici ideològic més enllà de les sigles. Això és el que ens fa diferents", ha ressaltat.

La reunió també ha servir per aprovar els 10 membres del món local que han entrat al comitè nacional. Són Pere Pons, Josep Maria Corominas, Joan Carles Garcia, Carles Pellicer, Carles Luz, Albert Piñeira, Meritxell Budó, Marta Madrenas, Anna Guixà i Anna Erra, alcaldessa de Vic, que ha estat la més votada.

Missatge de Trias

Xavier Trias, que estava a capdavant del consell de política municipal de Convergència, ha fet un discurs en què ha demanat estar "a les verdes i a les madures". "Ens hem d'ajudar tots. Els grans han d'ajudar els petits, però els petits també poden ajudar els grans", ha determinat Trias, que ha indicat que les properes eleccions municipals seran "importantíssimes".

"No és impossible guanyar a Barcelona", ha destacat l'ex-alcalde de la ciutat, que ha demanat un "partit fort" aparcant les "discrepàncies". Sobre les votacions que hi ha hagut els últims mesos per triar les estructures del PDECat, ha ironitzat que "ens estem convertint en una mica assamblearis", i ha demanat que hi hagi gent que "faci passos al cantó" per afavorir els "nous lideratges".