El PP demana que les notificacions oficials de l'Ajuntament es facin també en castellà

El portaveu de la formació, Esteban Gesa, recorda que Sabadell "és una ciutat plural" i que gran part dels seus veïns són castellanoparlants | Exigeix que es compleixi amb el Reglament per a l’ús de la llengua catalana que va aprovar-se l'any 2000

Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:42h
El regidor portaveu del PP a Sabadell, Esteban Gesa, vol que les notificacions oficials de l'Ajuntament també es facin en castellà. El popular assegura que molts veïns de la localitat se senten discriminats i adverteix a l'alcalde, Juli Fernàndez, que la societat sabadellenca "és plural". 

Gesa ha explicat que l'any 2000 es va aprovar el Reglament per a l'ús del català que atorga com a dret rebre les comunicacions en castellà si així es demana. El regidor assegura que l'any 2008 un grup de veïns van entrar una petició a l'Ajuntament demanant acollir-se a aquest dret, però l'executiu que governava en aquella època els va respondre que no disposava de les aplicacions informàtiques necessàries per poder atendre la petició i que tan aviat com pogués ho faria. "Han passat nou anys i no crec que les aplicacions informàtiques triguin tant”, ha lamentat Gesa que ha avançat que de nou ara un altre grup de veïns ho ha sol·licitat. "Esperarem a veure que passa", ha comentat. 

"Demano a l'alcalde i l'equip de govern que compleixin amb aquest Reglament i ho faig apel·lant a aquesta ciutat que tenim i que és plural", ha expressat Gesa que ha considerat que "la llengua castellana està absolutament discriminada a Sabadell i l'equip de govern no és conscient que la ciutat és plural i que als barris el 80% dels ciutadans tenen el castellà com a idioma matern".  

En aquesta mateixa línia ha explicat que en les darreres setmanes s'ha enviat a les llars sabadellenques el nou calendari fiscal i ha explicat que aquest document "novament" és només en català.