L'Espai Cultura debat sobre la violència en els videojocs

La sessió form part d'un cicle de debats conduït per Oriol Canals i que s’emmarca en el programa d’activitats complementàries a l’exposició Press Start

Redacció
16 de febrer del 2017
L'Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 convida a reflexionar sobre l'ús i la presència de la violència en els vídeojocs a través del debat La violència en els videojocs, un aspecte a combatre?, que se celebra aquest dijous a l'equipament sabadellenc. La proposta analitzarà alguns dels casos i títols que més polèmica han creat, per copsar el problema des de diferents angles i mirar d'arribar a conclusions clares. La proposta s'emmarca en el cicle de debats que l'entitat ha programat dintre de l'exposició Press Start.

En els darrers anys els videojocs han esdevingut un fenomen cultural global que no respon a un sol perfil de jugador ni es redueix a una franja d'edat. Tot i que cada cop hi ha més consciencià sobre la seva influència, tan social com cultural, encara hi ha feina per fer. En aquest context neix el cicle de debats oberts programats al voltant de l’exposició Press Start que volen convidar i animar a la ciutadania a fer una reflexió compartida, sobre múltiples aspectes socials, fenòmens, reptes i polèmiques que envolten tot l’univers del videojoc.

La sessió d'aquest dijous gira al voltant de la violència en els videojocs i del fet que cada cop és més habitual que s'assenyali els videojocs com a culpables o responsables parcials d'una suposada onada de violència imperant. "Es tracta d'un debat tant conflictiu com difícil d'expressar amb total i completa seguretat", asseguren els responsables de l'Espai Cultura.