La Generalitat impulsarà millores de la seguretat vial en la carretera de Sentmenat a Terrassa

El departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat el projecte de millora de la C-1415a, que passa també per Castellar del Vallès

Redacció
15 de febrer del 2017
Tram de la C-1415a entre Terrassa i Castellar del Vallès.
Tram de la C-1415a entre Terrassa i Castellar del Vallès. | GSV
El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha licitat aquesta setmana la redacció del projecte constructiu per la millora de la seguretat viària de la carretera C-1415a entre Terrassa i Sentmenat, que passa, també, per Castellar del Vallès.

Les principals actuacions que es definiran en el projecte són la renovació del paviment, la remodelació d’encreuaments i la revisió d’elements com la senyalització i les barreres de seguretat. Aquest projecte abasta un tram de 13 quilòmetres i les obres comporten una inversió estimada en 2,3 milions d’euros.
 
La carretera C-1415a pertany a la xarxa comarcal de la Generalitat i uneix Terrassa, Castellar del Vallès i Sentmenat. Té un trànsit que varia entre els 5.300 vehicles/dia entre Terrassa i Castellar del Vallès i els 6.500 entre Castellar del Vallès i Sentmenat.
 
El projecte que es redactarà inclourà millores com la del ferm superficial, amb un tractament previ a les zones que presentin irregularitats, l'adequació de les barreres de seguretat o la millora dels accessos i zones d'aparcament sense pavimentar, que actualment presenten un glaó, si són zones vàlides per aturar-se amb seguretat.

Les futures obres també inclouran la revisió de la senyalització vertical i horitzontal, la reparació o la substitució dels junts d'estructures que es trobin deteriorats i la millora dels elements de drenatge de la carretera. Per últim, també s'estudiarà com remodelar les cruïlles per afavorir la seguretat viària, amb especial atenció a la intersecció amb la B-124, que comunica Castellar del Vallès i Sabadell.
 

Mapa de la C-1415a entre Terrassa i Sentmenat. Foto: Generalitat de Catalunya