Dimarts amb risc de tempesta

Es preveuen pluges
Es preveuen pluges | Juanma Peláez
Redacció
14 de febrer del 2017
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimarts estarà cobert o molt ennuvolat al llarg del dia, si bé al pla de Lleida i al terç sud s'obriran clarianes al matí i el cel quedarà poc o mig ennuvolat, tot i que al final de la jornada tornarà a augmentar la nuvolositat.

S'esperen precipitacions a qualsevol punt d'intensitat entre feble i moderada, si bé al pla de Lleida i al terç sud desapareixeran al llarg de la matinada. Seran més extenses i continuades a l'extrem nord-est del país. Localment aniran acompanyades de tempesta. S'acumularan quantitats entre poc abundants i abundants, tot i que localment podran ser molt abundants o extremadament abundants en tot l'episodi a zones de muntanya del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà (més de 100 mm en 24 hores). La cota de neu voltarà els 1800 metres.

La temperatura mínima serà lleugerament més baixa i se situarà entre 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 5 i 10 ºC al Prepirineu i a la depressió Central i entre 7 i 12 ºC al litoral i al prelitoral. La màxima serà similar o lleugerament més baixa i voltarà entre 7 i 12 ºC al Pirineu i al Prepirineu, entre 11 i 16 ºC a la resta, si bé a terç sud i al sud de Ponent oscil·larà entre 13 i 18 ºC.