El PSC exigeix una solució a les aglomeracions als FGC en hores punta

La formació ha demanat a la Generalitat fer un estudi sobre les necessitats de la línia Vallès | Temen que amb l'entrada en funcionament de les noves estacions de Sabadell la situació s'agreugi

Redacció
14 de febrer del 2017
El grup del PSC al Parlament ha demanat a la Generalitat fer un estudi sobre les necessitats de la línia Vallès dels FGC i adoptar mesures que evitin les aglomeracions en hores puntes. La proposta arriba de les queixes reiterades dels usuaris, i que aquestes s'hagin multiplicat des de la posada en marxa de les noves estacions a Sabadell i comarca.

Els socialistes asseguren que la situació de col·lapse s'ha agreujat amb l'entrada en funcionament fa dos mesos de les dues noves estacions de FGC a Sabadell. Consideren que es prioritària una actuació imminent per solucionar el caos sobre tot tenint en compte que en els propers mesos s'espera l'obertura de noves estacions de la línia S2 al seu pas per Sabadell, estenent la connexió fins el nord de la ciutat.

"Si ja n'hi ha d'aglomeracions amb el nombre actual d'estacions, amb la posada en marxa de les noves, és de preveure un creixement important dels usuaris i encara més col·lapse", h apuntat el diputat vallesà, Pol Gibert.

Per als socialistes, desenes de milers de persones tenen els FGC com el seu mitjà de transport habitual i cal assegurar "un servei adequat al nombre d'usuaris que en fan ús, i preveure els possibles increments".

Gibert creu necessari la realització d'un estudi sobre les necessitats de la línia S2 dels FGC (actuals i futures) i adoptar les mesures corresponents per evitar les aglomeracions en hores puntes.

El diputat creu que la responsabilitat és de la Generalitat en no preveure aquesta situació, i no pel traspàs d'usuaris de Renfe a FGC, com ha apuntat Enric Tico, president dels FGC. Gibert critica que Tico justifiqui el que passa dient que és una "sensació d'aglomeració i que es deu a la tendència dels viatgers a acumular-se al costat de les portes".

El grup parlamentari socialista demana una solució definitiva als problemes, ja sigui amb la compra de nous trens o amb l’ampliació del servei: "El que està clar és que s'ha de fer una actuació decidida per acabar amb un conflicte que afecta a milers de vallesans cada dia", afirma el diputat.