Les famílies de l'escola Amadeu Vives traslladen a Juli Fernàndez el problema dels atropellaments

L'alcalde de Sabadell va visitar el barri de l'Eixample aquest dijous | Asseguren que es compromet a adoptar mesures urgents

Juli Fernàndez, en la seva visita a l'Eixample
Juli Fernàndez, en la seva visita a l'Eixample | Vicente Gallardo
Redacció
10 de febrer del 2017
Pares i mares de l'escola Amadeu Vives de Sabadell han traslladat aquest dijous el problema de seguretat viària que hi ha a l'entorn del centre escolar. El col·lectiu denuncia que només des d'inici de 2017 hi ha hagut dos atropellaments, i que en els darrers mesos se n'han registrat sis, tres d'ells de menors.

Dimarts ja van fer un primer acte de protesta, però aquest dijous, aprofitant una visita de l'alcalde al barri, li han traslladat la situació en persona. "Estem segurs que les dades sobre el nombre d'accidents en aquest punt els darrers anys, de les quals no disposem, podran corroborar les nostres impressions", apunten en un comunicat. De fet, NacióSabadell ha intentat obtenir aquestes dades, sense que encara s'hagin pogut facilitar.

El col·lectiu apunta que els senyals de trànsit que adverteixen de la presència d'un pas de vianants "tenen molt poca visibilitat", tot i trobar-se en un camí escolar molt concorregut perquè a banda de l'Amadeu Vives també hi ha l'escola Joaquim Blume i l'escola bressol municipal del barri. Tot plegat s'agreuja pel fet que l'avinguda Barberà sosté un volum de trànsit molt elevat, donat que entre d'altres, en surt la carretera que duu cap als polígons industrials de Santiga i Can Roqueta, motiu pel qual és freqüent el pas de vehicles de gran tonatge. 

Per tot plegat, demanen que es condicioni la zona com a camí escolar i que s'instal·lin dispositius de reducció de velocitat en aquesta cruïlla i el carrer Samuntada. Tot plegat ho han traslladat a Juli Fernàndez, que segons detalla el col·lectiu, "s'ha compromès a adoptar mesures urgents, que consistiran en senyalitzar adequadament els passos de vianants de la cruïlla de l'avinguda de Barberà amb el carrer Martí L'Humà i el carrer Samuntada, i en fomentar en els propers dies la presència d'agents de policia a les hores d'entrada i sortida de l'escola". A mig termini, es planteja un projecte de camins escolars a la ciutat en el que hauran d'intervenir diferents agents i s'adoptaran mesures que encara estan en vies d'estudi. 
 

L'alcalde ha atès les peticions dels veïns. Foto: Vicente Gallardo