Sabadell ja té acabat el Pla Director per renovar la xarxa de l'aigua

El centre és la part amb les canonades més antigues | Aigües Sabadell ha presentat el resultat de l’enquesta anual, en què el 98% dels clients es mostren satisfets pel servei prestat

Presentació de resultats de l'enquesta de satisfacció d'Aigües Sabadell
Presentació de resultats de l'enquesta de satisfacció d'Aigües Sabadell | Albert Segura
09 de febrer del 2017
Actualitzat a les 22:38h
La ciutat de Sabadell ja disposa del Pla Director de l’Aigua que ha de permetre establir les prioritats per renovar la xarxa de distribució d’aigua potable. Així ho ha anunciat el president de CASSA, Enric Blasco, en la presentació dels resultats de l’enquesta anual de satisfacció de clients de la companyia, que s’ha fet a l’Aula de l’Aigua amb una àmplia representació d’entitats sabadellenques.
 
“El Pla Director ja s’ha redactat, i s’està valorant amb l’Ajuntament com incidir amb la inversió necessària per a dur-la a terme”, ha explicat Blasco. El president de CASSA ha destacat que es tracta d’una diagnosi prèvia de l’estat actual de la xarxa a la ciutat, on les zones més antigues es troben localitzades als districtes 1 i 2, sobretot al casc antic.
 
“La inversió necessària és alta perquè parlem d’una ciutat gran, tenim 600 quilòmetres de canonades i la xarxa es antiga, fa 60 anys que la gestionem, però el rendiment és del 80%, molt alt respecte a la mitjana de l’Estat”, ha destacat Blasco. Tot i això, la data de presentació no s’ha fet pública, donat que és l’Ajuntament qui l’haurà de fer pública.

Satisfacció del 98% dels clients
 
La companyia ha presentat el balanç de resultats de l’enquesta de satisfacció que ha fet l’empresa Valor Serveis amb un total de 600 persones enquestades fins el mes d’octubre de 2016. De tot plegat n’ha sortit una dada demolidora, i és que el 98% dels clients estan satisfets amb el servei rebut.
 
D’altra banda, un 85% de les persones consideren que el gust de l’aigua és deficient, si bé la companyia assegura que aquesta valoració és molt subjectiva. També falla el temps d’atenció telefònica, on un 69% dels enquestats asseguren que triguen en poder parlar amb el seu interlocutor. Per contra, “un 98% es mostra satisfet amb l’atenció rebuda en la trucada”, assenyala el Cap del Servei d’Atenció al Client, Josep Escartín.
 
L’acte ha comptat amb la participació de la directora de l’Agència Catalana de Consum, Montserrat Ribera, i el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, que ha aportat una dada: cada sabadellenc gasta diàriament 96 litres d’aigua.