Smatsa retira el patrocini de diverses activitats a Sabadell

La tensió amb l’Ajuntament ha dut l’empresa a replantejar la seva inversió | La primera entitat afectada ha estat Disbauxa

Redacció
07 de febrer del 2017
Actualitzat el 09 de febrer a les 15:55h
L’empresa Serveis del Medi Ambient SA, Smatsa, ha decidit retirar el patrocini de diverses de les activitats on fins ara hi donava suport a la ciutat de Sabadell. Es tracta d’una decisió que respon a la tensió que s’ha generat entre l’empresa i l’Ajuntament, després que el ple hagi aprovat traslladar el cas a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, amb l’objectiu d’analitzar si la concessió es va fer de manera correcta, obrint la porta a la seva anul·lació.
 
Segons ha pogut saber NacióSabadell, Smatsa ha decidit respondre a la decisió de l’Ajuntament replantejant el seu pla d’inversions a la ciutat. La primera entitat que s’ha vist afectada és Disbauxa, a qui Smatsa venia patrocinant l’organització del Carnaval en els darrers anys. Aquest any, però, ha decidit retirar els 2.000 euros que aportava, caient del llistat de patrocinadors.
 
Fonts de l’empresa han explicat a NacióSabadell que han decidit filar prim a l’hora de decidir on donen suport. Segons queda estipulat en el plec de condicions de la concessió, l’empresa està obligada a donar suport a activitats culturals i socials a Sabadell, sense que s’especifiqui ni en quina quantitat ni de quina manera. Així, per exemple, en la cavalcada de Reis van cedir un vehicle i un conductor.
 
Amb tot, asseguren que no han tallat llaços en la col·laboració entre empresa i Ajuntament, però sí que han optat per “ajustar” les seves col·laboracions. La decisió, segons l’Ajuntament, no es constitutiu de vulnerar els plecs contractuals, motiu pel qual no preveuen actuar-hi.
 
Sense notícies oficials
 
L’empresa ha assenyalat que des del dia en que es va anunciar la decisió de revisar la concessió l’Ajuntament no s’hi ha posat en contacte. De la mateixa manera, apunten que els treballadors els han traslladat la seva preocupació sobre la continuïtat si hi ha un canvi en l’activitat.
 
De la mateixa manera, reiteren que legalment és impossible garantir la subrogació de tota la plantilla actual, formada per uns 409 treballadors.