L'ampliació dels FGC de Sabadell, en la investigació del 3%

Una adjudicació d’11,3 milions d’euros en l’ampliació de la xarxa a la ciutat està sota sospita | També estaria afectat el Mirador de les Aigües, a la carretera d'Horta a Cerdanyola

Redacció
03 de febrer del 2017
Actualitzat el 08 de febrer a les 9:23h
L’ampliació de la xarxa dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Sabadell està en el punt de mira de la investigació que la Fiscalia Anticorrupció ha dut a terme aquest dijous a Catalunya, a través de diversos registres i detencions que ha fet la Guàrdia Civil. Segons publica El Periódico de Catalunya, la infraestructura vallesana estaria afectada pel pagament de comissions per l’execució d’obres públiques.
 
La investigació afecta tant l’ampliació de la xarxa del ferrocarril a la capital vallesana com la construcció de les dues estacions que ja s’han inaugurat, Can Feu – Gràcia i Sabadell Plaça Major. En aquest cas, es tractaria d’una adjudicació que GISA va fer l’any 2015 a una Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les companyies Merkadomotica, Oroler i Benito e hijos, com especifica el rotatiu El País.
 
A banda del cas sabadellenc, a la comarca també es veuria afectat el Mirador de les Aigües, que es va fer a la carretera d’Horta i en el terme municipal de Cerdanyola del Vallès.