Derrota de les Partisanes al derbi contra Terrassa (5-33)

Es tracta de la reedició de la final de la Copa d'Argent

Un moment del partit
Un moment del partit | Mia Casanova
Oriol Ferran
02 de febrer del 2017
Aquest passat dissabte, al camp municipal de La Roureda, es disputava el derbi del Vallès de rugbi entre les Partisanes (unió d’equips dels equips femenins de Sabadell i Santa Coloma de Gramenet) i les Carboneres de Terrassa. Aquest derbi del Vallès era la reedició de la final de la Copa Argent que les egarenques van guanyar al mes de desembre per 16-26.

El partit, com tots els derbis, començava amb nervis per part dels dos equips. Les Carboneres arribaven a l’enfrontament després de guanyar al CEU mentre que les Partisanes venien de la derrota per 27-7 al camp del Sitges. Les egarenques van demostrar més experiència i van dominar la primera fase del partit però sense aconseguir plasmar aquesta superioritat al marcador. Les Partisanes van aguantar molt bé les envestides rivals i van poder disputar de tu a tu el partit. Tot i així, quan millor estaven jugant les locals, les Carboneres van aconseguir assajar i inaugurar d’aquesta manera el marcador. En aquell moment, les de Terrassa van guanyar confiança i van aconseguir millorar en les fases dinàmiques del joc. D’aquesta manera, en els últims 5 minuts de la primera part, les egarenques van assajar fins a dos cops més que deixava un clar 0-19 al marcador a la mitja part.

A la segona part les Partisanes van sortir amb ganes de capgirar el marcador, però van ser les egarenques que, quan es portaven només dos minuts de joc disputats, van aconseguir un altre assaig que ampliava la distància al marcador. Tot i el gran desavantatge al tanteig (0-26), les Partisanes no van deixar d’insistir i de buscar la marca que fes disminuir la distància al marcador. Després d’atacar durant bona part de la segona meitat, les Partisanes van aconseguir la marca que tant havien perseguit. Faltaven 5 minuts per acabar el partit quan l’àrbitre va assenyalar assaig de càstig en contra de les Carboneres que va que momentàniament es retallés la diferència al marcador. Tot i així, i amb el temps ja complet, les egarenques van poder assajar per cinquena i última vegada, que amb la transformació del xut va situar el definitiu 5-33 al marcador.

L’entrenadora de les Partisanes, Míriam de la Rubia, es mostrava contenta al final del partit per haver “realitzat una gran feina dins el camp”. Tot i així, la mateixa entrenadora, assegurava que a les noies els hi falta “treballar molt l’atac i sobretot anar amb més ganes de jugar amb l’ovalada”. Miriam de la Rubia afegia també que, sobre el pròxim partit contra Manresa,  “haurem de fer un gran partit i sortir molt concentrades si volem treure un bon resultat”.

El partit contra Manresa es disputarà el diumenge 12 febrer a les 12 del migdia a la capital del Bages. Els dos equips ja es van enfrontar a la primera fase amb victòria partisana per 19-26. Després de la derrota, les Partisanes es troben a la sisena plaça de la classificació amb cinc punts.