El Sabadell RC aconsegueix la primera victòria de l'any

Un moment del partit | Naza Bellelli
Oriol Ferran
01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:50h
Després de les dues primeres derrotes d’aquest 2017 contra els filials del FC Barcelona i els Enginyers, el Sabadell RC va aconseguir el passat dissabte la primera victòria a la Primera Divisió Catalana de Rugbi contra el RC Cornellà (21-19). La victòria del conjunt sabadellenc no va arribar fins a l’últim minut amb un xut de càstig que va desfermar l’eufòria al Municipal de la Roureda.

Els dos equips arribaven al partit amb ple de derrotes en els anteriors partits, cosa que els obligava a lluitar per la victòria i a no especular amb el resultat. La diferència d’experiència a la categoria es va fer notar des del primer minut i els del Baix Llobregat van poder imposar el seu joc físic i on principalment participava la davantera. Així, i a base d’insistència, els visitants van poder assajar al minut 25 de partit després d’una jugada de maul. Fins aquell moment, el Sabadell havia defensat molt bé i només els cops de càstig concedits els havia fet perdre metres. Va ser precisament a través d’un cop de càstig comès pel Cornellà, que els de Fran Gonzalez van poder retallar distàncies. Martxel Aramendi transformava el xut a pals que deixava un ajustat 3-5 al marcador a la primera part.

Al tornar al terreny de joc després del descans, el Sabadell RC volia remuntar el partit i aconseguir així la primera victòria del 2017. Tot i buscar amb insistència la zona de marca rival, va ser el Cornellà que després de moltes fases de la davantera, aconseguien assajar i augmentar la distància al marcador (3-12). A partir d’aquell moment els vallesans no van poder fer res més que atacar. Als pocs minuts de l’assaig rival, el Sabadell va aconseguir una més que merescuda marca. Joel Boliart plantava la pilota a la zona d’assaig rival després d’una bona combinació de fases de la davantera i de la línia. Martxel Aramendi va anotar el xut addicional que posava els de Sabadell a només dos punts. Al cap de pocs minuts de l’assaig de Boliart, Oriol Ferran assajava després d’una magnífica jugada de tot l’equip que posava als vallesans per davant per primer cop en tot el partit. Aquest cop Aramendi no va aconseguir transformar el xut i deixava el marcador 15-12. Faltaven només 15 minuts pel final del partit quan Martxel Aramendi va aconseguir anotar un cop de càstig que ampliava la distància fins a 6 punts.

Els últims minuts de partit es van viure de forma agònica als dos conjunts. Els locals volien mantenir la distància al marcador, mentre que els visitants necessitaven un assaig i transformar el xut addicional per tornar-se a posar per davant. Quan faltaven deu minuts per acabar el partit, el Sabadell RC es va quedar momentàniament amb un jugador menys a causa de la targeta groga a Uriel Martínez. En aquell moment, i amb superioritat numèrica al terreny de joc, el Cornellà va aconseguir un assaig sota pals gràcies a la incansable feina de la seva davantera. El xutador va aconseguir la transformació que els posava un punt per davant al marcador.

Amb el temps ja complet (al rugbi no es dóna per finalitzat el partit fins que no s’atura el joc) el Cornellà va cometre un cop de càstig prop de la seva línia de marca. Martxel Aramendi va ser l’encarregat altre cop de xutar a pals. El Municipal de la Roureda va explotar d’alegria en el moment en que el xut d’Aramendi entrava i feia guanyar al Sabadell sobre la botzina.
L’entrenador arlequinat, Fran Gonzalez, li donava una àmplia importància a la victòria assegurant que “necessitàvem un canvi de dinàmica i començar a guanyar partits” i afegia que “és important que els nois sàpiguen gestionar la pressió i guanyar partits d’aquesta manera”. Fran Gonzalez avisava però que “la lliga no ha fet més que començar i hem de seguir entrenant per poder mantenir el ritme”.

Amb la victòria, el Sabadell se situa desè a la classificació empatat a punts amb Santa Coloma i Gòtics B. El pròxim partit del Sabadell RC es disputarà l’11 de febrer contra el líder de la categoria, el BUC B. El partit es disputarà a la Foixarda de Barcelona a les 18.30h.