La Crida augmenta a 32.000 euros el programa de retorn social

Es tracta del romanent corresponent a la diferència entre el salari de regidors i el límit que s’han establert cobrar | Han obert una convocatòria per a què s’hi puguin presentar els projectes interessats

Albert Segura
01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:21h
Presentació de la segona edició del Retorn Social
Presentació de la segona edició del Retorn Social | Albert Segura
La Crida per Sabadell ha anunciat una segona convocatòria del Retorn Social, que comptarà en aquesta edició amb una aportació de 32.000 euros, per davant dels 22.000 de l'any passat. Un 29% del total de pressupost del 2016 anirà destinat a ajudes econòmiques per fer realitat els projectes que es presentin a la segona edició del Retorn Social.

A partir d’avui mateix ja es poden consultar les bases d'aquest any i a partir de l'1 de març s'obrirà el període de presentació de projectes per optar al seu finançament. Com a novetats d'aquesta edició, a banda de l'increment dels diners destinats, les entitats i col·lectius podran comptar amb el suport d'una persona de la Crida que ajudarà en el procés de presentació dels projectes a aquelles entitats que ho necessitin.

"Volem salvar les diferències d'accés a aquest tipus de processos participatius i per això brindarem totes les facilitats possibles", ha afegit Anna Lara, membre de la Crida. En total, es destinarà 26.000 euros a projectes escollits per votació popular, mentre que la mesa o l'assemblea escolliran a què destinen 6.000 euros més.

Els comptes de la Crida

La formació també ha presentat avui els seu resum econòmic de l’any 2016, període en què va tenir uns ingressos de 113.474€ procedents de part dels sous dels regidors i regidores de govern, de la partida corresponent al Grup Municipal i de la subvenció electoral que reben tots els partits segons els vots obtinguts en les passades eleccions. 

També s’han exposat les despeses o sortides de tot aquest pressupost que ha anat a parar als sous dels tècnics de l'organització, a diverses campanyes i a la publicació que es va fer arribar a totes les cases de Sabadell, i a despeses generals d'organització com són la gestoria, les despeses bancàries, infraestructura, entre altres.

Dins d’aquest resum econòmic, s’ha volgut recordar que les regidores  i càrrecs de confiança de la Crida per Sabadell tenen un topall salarial, de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional, tal i com estableix el Codi Ètic de l’organització. “Malgrat intentar que aquest topall de sou fos el que es fixés per a totes les regidores de l’Ajuntament, no ho vam aconseguir ja que la resta de partits no hi van estar d’acord, i davant la impossibilitat legal que unes regidores cobrem menys que les altres, nosaltres retornem en forma de donació tot el que sobrepassa d’aquest límit salarial”, ha explicat Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils per la Crida.