Una teulada d'uralita trencada inquieta veïns del centre de Sabadell

Asseguren que fa més d’un any que es troba en aquesta situació | Alerten del perill que suposa per a la salut pública

Detall de la teulada trencada
Detall de la teulada trencada | Juanma Peláez
01 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:33h
Veïns del centre de Sabadell denuncien l’estat en què es troba la teulada d’una antiga fàbrica del centre de Sabadell. Es tracta d’una coberta d’uralita que des de fa més d’un any es va trencar i que ha encès les alarmes entre part del veïnat de la zona pels efectes nocius que pot tenir per a la seva salut.
 
Es tracta d’una edificació que es troba entre els carrers Fontnova i Llobet, i que des de fa un any compta amb una part del sostre d’uralita trencat. L'alarma es va aixecar en reconèixer el material utilitzat, molt freqüent en gran part del segle passat, i que té efectes nocius per a la salut si se n'inhala la pols que desprèn en trencar-se.

La nau té una llargada considerable. Foto: Juanma Peláez


 
La nau es propietat d’un particular, tot i que part dels veïns han demanat a l’Ajuntament que mogui fitxa per intentar que es resolgui l’estat de la teulada. El temor del veïnat, però, és que administració i propietat no s'entenguin i el procés s'allargui amb el problema de salut que pot suposar la presència d'uralita trencada, sobretot perquè molt a prop hi ha l'escola Enric Casassas.

Preguntats sobre aquest aspecte, l'Ajuntament encara s'han pronunciat al respecte.
 

La teulada trencada. Foto: Juanma Peláez