Organitzen una nova jornada ciutadana per ajudar a reforestar Can Deu

Les zones on es treballarà són aquelles en què es va reforestar als mesos de gener i febrer de l’any passat | L'objectiu és donar una empenta a la regeneració natural a les zones més sensibles

Imatge de la jornada de conservació de Can Deu
Imatge de la jornada de conservació de Can Deu | Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859
Redacció
30 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:07h
El procés per reforestar el bosc de Can Deu després de les ventades de desembre de 2014, segueix endavant. La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 ha organitzat quatre noves jornades ciutadanes els propers 5, 12, 19 i 26 de febrer. Tindran lloc a les zones de Sant Julià, Vallehermoso, Sant Vicenç i la zona de la carretera entre Sabadell i Matadepera. L'acció s'emmarca en el procés de recuperació de la zona que tot i donar prioritat a la regeneració natural, també inclou algunes actuacions sobre el terreny com aquestes.

Aquestes noves jornades arriben després de l'èxit de les sessions que es van dur a terme els mesos de gener i febrer de 2016 en les zones d’accessos al bosc. I és que tot i que els informes de la Comissió Tècnica creada amb motiu de les ventades i que compta amb experts en gestió forestal asseguren que la millor estratègia per a la recuperació del bosc és la regeneració natural, també indiquen que hi ha zones més sensibles en què cal donar un cop de mà a la natura. 

A banda, per afavorir l’establiment dels nous plançons, al llarg del 2016 s’han realitzat altres actuacions a les zones reforestades. Així, al maig-juny hi va haver quatre jornades participatives de manteniment i al juliol-agost dos regs a cadascuna de les quatre zones donat que l’estiu va ser molt sec i calorós.

Les claus de les jornades

El punt de trobada serà la Masia de Can Deu. Els participants hauran d’aparcar al barri i accedir a la masia a peu. Les feines a realitzar passen per substituir els arbres morts per nous exemplars, retirar les maleses que ocupin els closells on es troben els plançons d’arbre plantats l’hivern passat i en cas de ser necessari per millorar la captura d’aigua d’escorrentia, entre d'altres tasques. 

Per participar-hi cal enviar un correu electrònic indicant un nom de contacte, el nombre d’adults i nens participants, l’edat dels nens i la data en què voldrien participar.

Dates i zones d’actuació:

- diumenge 5 de febrer: àrea de Sant Vicenç.
- diumenge 12 de febrer: àrea de l’aparcament de la carretera Sabadell/Matadepera.
- diumenge 19 de febrer: àrea de Sant Julià.
- diumenge 26 de febrer: àrea de Vallehermoso.