El Consell Comarcal constitueix la Comissió d'Emergència davant de possibles nevades i glaçades

Dijous al matí s’analitzarà si cal suspendre el transport escolar en alguna de les rutes | De moment la neu ha passat de manera testimonial a les cotes més altes de la comarca i no s’espera una forta afectació

Primers flocs de neu a La Mola
Primers flocs de neu a La Mola | @antiradarcatala
Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:24h
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha constituït la Comissió d’Emergències davant la possibilitat que en les properes hores es registri alguna nevada o glaci l’aigua a algunes de les carreteres de la comarca. Amb tot, aquest dijous al matí es decidirà si se suspèn el transport escolar en alguna de les rutes establertes davant el perill que comporti circular per alguna de les carreteres de la comarca.
 
Tot i que la previsió apunta que no hi haurà una nevada considerable als municipis del Vallès Occidental, el Consell Comarcal ha activat el protocol davant la possibilitat que la temperatura baixi en les properes hores. Això podria comportar, encara que no nevi, l’aparició de gel a la calçada fruit de la congelació de l’aigua de pluja.
 
De forma preventiva, s’ha alertat els diferents operadors del transport escolar comarcal perquè demà a primera hora els conductors alertin si hi ha perill de circulació en alguna de les vies de la comarca. Si això fos així, se suspendria la ruta afectada.
 
Amb tot, la nevada d’aquest dimecres al Vallès Occidental ha estat testimonial, i s’han pogut veure flocs de neu a La Mola, a les urbanitzacions més elevades de Matadepera o a Sant Llorenç Savall, així com al Tibidabo. De cara a les properes hores, podria registrar-se alguna nevada en forma de ruixat fins i tot per sota dels 400 metres, tot i que la seva afectació seria, a priori, mínima.