L'Entesa carrega contra el govern per l'abandonament del Molí d'en Galí

Asseguren que el seu estat comporta riscos de seguretat

L'estat del Molí d'en Galí deixa molt a desitjar
L'estat del Molí d'en Galí deixa molt a desitjar | ExS
Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat a les 21:12h
L’Entesa per Sabadell alerta de l’abandonament del Molí d’en Galí i dels riscos que comporta. En un comunicat, demana al govern municipal (del qual en forma part a través de la Crida per Sabadell) que insti amb urgència a la propietat a eliminar-los i apliqui la moció aprovada en aquest sentit.

Situat a l’àmbit del riu Ripoll, es troba des de fa uns anys totalment abandonat i en un estat de destrucció i de ruïna. Això ha fet que sigui punt d'atracció d'abocaments incontrolats de runa i altres materials, convertint-lo en un munt de brutícia. A més la seva estructura està debilitada, fet que sumat a la presència de pous a la zona el fa un espai especialment perillós a nivell se seguretat.

"La nau més antiga del Molí i les dues xemeneies del conjunt industrial disposen d’un nivell de protecció documental la nau i volumètric les xemeneies, pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni, PEPBAMAS, malauradament, el Molí d’en Galí no és la única industria del riu Ripoll que, arran de la desindustrialització, ha sofert l’abandonament per part dels seus propietaris i s’ha convertit en un focus de brutícia i en un espai de risc per a les persones i el medi", apunten en un comunicat.

La formació demana al govern local que apliqui el Pla d’actuació al parc industrial del riu Ripoll aprovat pel ple municipal l'any 2012 i insti a la propietat a actuar amb urgència i deixar en condicions de seguretat ambiental i per a les persones el conjunt industrial del Molí d’en Galí.