La neu s'espera aquest dimecres en cotes força baixes

Les precipitacions, que començaran a la tarda, poden ser de neu per sota els 400 metres | Es pot veure nevar a les comarques de la Catalunya Central i als punts elevats de la serralada Litoral

Redacció
24 de gener del 2017

Uns ciclistes a Bellmunt nevat, el diumenge passat. Foto: Josep Maria Costa


Dimarts de treva a l'espera d'un dimecres on torna l'embolic meteorològic. Avui, després de dies molt inestables, el sol tornarà a ser protagonista amb un migdia on les màximes seran força suaus i no s'esperen precipitacions. Tanmateix, l'arribada d'una bossa d'aire fred farà que la situació canviï com un mitjó aquest dimecres amb la possibilitat de nevades a cotes baixes.

Els ruixats començaran al Pirineu i al Prepirineu però ràpidament arribaran a la Catalunya Central. La cota de neu se situarà entre els 400 i els 600 metres però a partir del vespre podran baixar fins i tot per sota. Es podrà veure nevar en punts com Vic, Berga, Solsona, Cervera i, fins i tot, Igualada. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès, de moment, un avís per neu a Osona, el Berguedà i el Solsonès. Assenyala la possibilitat –malgrat que amb risc baix- de possibles gruixos de 2 cm a partir de 500 metres.

A mesura que avanci la nit les precipitacions poden arribar a la costa central i, posteriorment, a la Costa Daurada. En aquestes zones no es descarten nevades a punts elevats. La situació serà un vist i no vist i el dijous al matí tornarà l'estabilitat. Tanmateix, el divendres tornarà el mal temps i s'esperen noves precipitacions, això sí, amb una cota de neu per sobre els 1.000 metres.