Temor entre la plantilla de Smatsa davant la proposta de Sabadell d'anul·lar la concessió

L’Ajuntament proposarà declarar nul el contracte de neteja viària i recollida de brissa de 2012 | El govern va plantejar una possible subrogació del personal en cas que es trenqui l’acord

Un camió de Smatsa recollint la brossa
Un camió de Smatsa recollint la brossa | Juanma Peláez
Redacció
23 de gener del 2017
Actualitzat a les 22:16h
El comitè d’empresa de l’empresa Serveis del Medi Ambient SA, Smatsa, ha manifestat la seva preocupació davant la possibilitat que es delcari nul la concessió del servei de neteja viària i recollida de la brossa a Sabadell. Es tracta de la reacció després que la setmana passada l’Ajuntament va anunciar la intenció de declarar nul el contracte després de detectar irregularitats tant en el procés d’adjudicació com en el servei prestat.
 
A través d’un comunicat, CCOO, UGT i USOC mostren incertesa davant l’anunci: “Volem donar a conèixer a tota la ciutadania les nostres pors amb les conseqüències que aquesta anul·lació pot implicar a tots els treballadors”, assenyalen en el text. Apunten que el passat dia 20 de gener el comitè d'empresa es va reunir amb el govern municipal per trobar respostes a la proposta, una trobada que es va celebrar, asseguren, amb el regidor d'Espai públic Xavier Guerrero, el regidor de Serveis Centrals i Nova Economia, Albert Boada i assessors i tècnics municipals.
 
El col·lectiu apunta que les dades que els han traslladat no se’ls va indicar en anteriors reunions, i lamenten haver conegut els detalls a través de la premsa.
“Volem mostrar el nostre malestar amb l'ajuntament, ja que portem patint des de fa un temps un atac continuat a les xarxes socials i pàgines webs, moltes de les quals són difoses per persones afins a partits de l'equip de govern i no obstant això, l'Ajuntament ens ha manifestat que desconeixia la mateixa i que per això no ha sortit en defensa dels treballadors, qüestió que des d'aquest Comitè se li havia sol·licitat i aquest també ha incomplert i per súmmum l'ha afavorit”, afegeixen.
 
En aquest sentit, apunten la seva por per si finalment es declara nul el contracte i s’opta per trencar el contracte amb Smatsa en surtin perjudicats els treballadors.