José Luis Fernández planteja com a repte recuperar els drets dels treballadors

El nou secretari de la UGT al Vallès Occidental agafa el relleu a Josep Santcristòfol | La lluita contra la reforma laboral del PP i la defensa de les pensions són en el full de ruta del sindicat

Santcristòfol, Fernández i Ros, aquest dilluns a Sabadell
Santcristòfol, Fernández i Ros, aquest dilluns a Sabadell | Albert Segura
Redacció
23 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:55h
El sindicat UGT ha renovat aquest matí la secretaria al Vallès Occidental, situant a José Luis Fernández al capdavant en substitució de Josep Santcristòfol. Fernández ha estat escollit en l’Assemblea Comarcal que s’ha celebrat aquest dilluns al Casal Pere Quart de Sabadell, i en què també hi ha participat el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros.
 
Fernández, que ha manifestat tenir una voluntat continuista respecte el seu antecessor, s’ha plantejat com a grans reptes la lluita per defensar els drets dels treballadors a través de la derogació de la reforma laboral impulsada pel PP.  “Cal recuperar els drets que s’han tret en els darrers anys, que precaritzen la situació als centres de treball, i recuperar poder adquisitiu”, ha assenyalat.
 
Segons Fernández, els partits polítics “han d’entendre que la reforma laboral ha precaritzat la situació dels treballadors”, recordant que els costos laborals “no són un problema de cara a la competitivitat de l’empresa, un punt de vista compartit per Ros: “Tenim un govern del PP que és mentider, trampós i antidemocràtic, que el Congrés li demana que derogui la reforma laboral i ell no fa cas”, ha assenyalat.
 
Ros ha destacat que destacat que les dades del PIB de 2016 demostraran que són majors en nombres absoluts que les de 2008, cosa que vol dir que la recuperació econòmica s’ha produït en les empreses i ens els comptes de resultat: “Mentrestant, els treballadors tenim un 5% menys de pes sobre el PIB que al 2008”, ha lamentat.
 
Ros també ha lamentat que el PP “s’ha carregat el fons de pensions amb la reforma laboral”, fet pel qual demana que no es facin “debats tramposos” amb un tema tan sensible com aquest.
 
Santcristòfol, pel seu cantó, deixa el càrrec després de tres anys intensos i 12 anys a l’organització en què assegura que les ha vist de tots colors. “Una part d’aquests anys semblava que estàvem muntats en el dòlar i l’altra en una tifa, ha estat un gran contrast”, ha expressat.