Cerdanyola refà el seu govern després de la marxa d'ERC

ERC ha abandonat el govern local després de perdre la confiança amb l’alcalde de Compromís, que queda amb només 5 regidors | El PSC ja pensa en la moció de censura

Els cinc regidors de CxC, amb Escolà al mig, aquest dimarts
Els cinc regidors de CxC, amb Escolà al mig, aquest dimarts | NacióSabadell
Redacció
21 de gener del 2017
L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha signat el decret d'alcaldia pel qual queda designat el nou equip de govern. L'alcalde i els regidors de Compromís per Cerdanyola (CxC) asseguren que tenen la voluntat de seguir governant per continuar desplegant l'acord programàtic subscrit amb ICV-EUiA, ERC i PDECAT.

L'estructura organitzativa de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès seguirà dividida en quatre àrees, amb Alcaldia, Organització i Finances, Polítiques Socials i Polítiques Territorials. La proposta feta des del govern, després de la renúncia d'ERC a formar part d'aquest, ha prioritzat adaptar els regidors a l'estructura que es desprèn de l'estudi organitzatiu realitzat des del Servei d'Organització.

D'aquesta manera, l'equip directiu de l'Ajuntament queda format per 25 persones, amb 5 regidors, 3 assessors, 3 funcionàries habilitades i 14 caps de servei, encarregades de liderar l'equip de treballadors i treballadores de l'Ajuntament per tirar endavant el projecte de ciutat.

Escolà, seguirà com a responsable de Relacions Institucionals, Secretaria, Població i Eleccions, Organització, Planificació Estratègica i més assumirà Serveis Jurídics i Recursos Humans. També forma part de l'Àrea d'Alcaldia el Servei de Transparència i Bon Govern pilotat per Mauricio Jaumandreu, el qual inclou Comunicació, Participació, Atenció Ciutadana i Administració Electrònica.

L'Àrea d'Economia i Serveis Generals inclou la Intervenció Municipal, Tresoreria, Serveis Econòmics i Patrimoni i Arxiu, també a càrrec de Maurici Jaumandreu. Dins d'aquesta mateixa àrea, Concha Haro seguirà com a responsable de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i assumirà Mobilitat.

A l'Àrea de Polítiques Socials, Elvi Vila mantindrà la titularitat d'Educació i del servei de Drets Civils, el qual engloba Igualtat i LGTBIQ, Polítiques Intergeneracionals, Relacions Veïnals i Centres Cívics, Promoció de la Salut i Cooperació i Solidaritat. A més, Vila assumirà les seves responsabilitats de Cultura, d'Habitatge i dels Serveis Socials. D'altra banda, Concha Haro es mantindrà com a regidora d'Esports i també es farà càrrec dels serveis de Treball i de Promoció Econòmica.

Pel que fa a l'Àrea de Polítiques Territorials, aquesta serà totalment a càrrec d'Ivan González, qui seguirà al capdavant d'Activitat Urbanística a més de fer-se càrrec de Medi Ambient, Espai Públic, Ecologia Urbana i Salut Pública. Les tinences d'alcaldia queden establertes en el següent ordre: Elvi Vila, Ivan González, Mauricio Jaumandreu i Concha Haro.