Camp de treball

Talarn acollirà la cinquena edició d'un camp de treball internacional

El projecte "Reading life on the rocks" està destinat a 24 joves d'arreu del món

| 19/04/2017 a les 11:53h
Arxivat a: Societat, Ajuntament de Talarn, Ajuntament de la Torre de Capdella, camps de treball, Museu de la Conca Dellà, Joventut, Departament de Territori i Sostenibilitat, Reading life in the rocks
Els participants faran tasques de manteniment de senders | Aj. Tremp
Talarn acollirà entre el 16 i el 30 de juliol la cinquena edició del camp de treball internacional Reading life in the rocks, que organitza la Direcció General de Joventut. El camp de treball ofereix 24 places per a joves de tot el món, d’entre 18 i 30 anys, que duran a terme tasques de manteniment del patrimoni en diferents indrets de la zona d’influència del projecte Geoparc.

Els participants coneixeran el patrimoni paleontològic d’Isona i Conca Dellà participant en el rentat i triatge de sediments i en la restauració i conservació dels jaciments. Igualment, col·laboraran en la conservació de la senyalització del Museu de la Conca Dellà. Són activitats que es realitzaran juntament amb el Museu i l’ICP Miquel Crusafont, entitats que ja han col·laborat amb les tres edicions anteriors del camp de treball.
 
Els participants en el camp també realitzaran treballs de manteniment i condicionament de l’accés i espai exterior de la mina Eureka, al municipi de la Torre de Cabdella, arranjaran antigues vies de vagonetes i col·laboraran en la identificació de l’itinerari. Finalment, i donant continuïtat als camps de treball de joves catalans que fa dos anys es porta a terme des de l’Ajuntament de Talarn, els participants duran a terme tasques de conservació i manteniment de senders i antics camins de ferradura d’aquest municipi.

El camp de treball està organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Coordinadora Rural de Catalunya (CRUC), amb la col·laboració del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec, els ajuntaments de Talarn i de la Torre de Cabdella, el Museu de Conca Dellà, l’Institut Català de Paleontologia (ICP) Miquel Crusafont i el Centre de Suport Territorial Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) a Tremp.
 
Una oportunitat per divulgar el territori
 
Els joves tindran l’oportunitat de conèixer altres parts del territori, amb tot un ventall d’activitats lúdiques que ha organitzat l’Ajuntament de Talarn, com la visita a l’Epicentre, el centre de visitants del projecte Geoparc, i a les botigues museu de Salàs de Pallars.
 
Reading life in the rocks és un camp de treball que es va iniciar l’any 2013 a la població de Vilamitjana, on s’hi va desenvolupar durant quatre edicions. Els joves, durant aquests anys, van realitzar tasques de senyalització i millora a diferents indrets de l’àmbit del projecte Geoparc.
 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Només hi ha hagut un encertant de la combinació guanyadora
La Generalitat vol adequar la normativa de caça a les necessitats actuals | Jordi Marsal
01/01/1970
Actualment, l'activitat cinegètica es regula per una normativa estatal del 1970
L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, amb Carles Puigdemont, en imatge d'arxiu | ACN
Jordi Ubach | 8 comentaris
01/01/1970
El Tribunal de Comptes conclou que no existeixen indicis de responsabilitat comptable per part de l'equip de govern
En la visita se'ls entrega un díptic informatiu sobre el centre de residus | Consell Comarcal
01/01/1970
Hi han pogut comprovar tot el procés de tractament de les escombraries