L'Eixample Morató

«Els diners públics són de tots i no podem malbaratar-los. És per això que en el ple del passat dilluns, tot i partir del vot en contra, al final ens vam abstenir»

| 06/06/2014 a les 00:01h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 06/06/2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Que cal restringir severament el trànsit de pas a l’Eixample Morató (aquell que hi passa per no fer volta i estalviar-se temps), el més nombrós en quantitat, és una obvietat. Que cal retornar l’Eixample als vianants, una imperiosa necessitat. Però tot això cal fer-ho compatible, també, amb el comerç de la zona. I no és una quimera. És una oportunitat.

Ara bé, al nostre entendre i a dia d’avui, la prohibició total del trànsit a l’Eixample invalida aquesta equació perfecte. És per això que no en som partidaris. Sí en canvi, d’una nova senyalització amb canvis de sentit que evitin dreceres, que són les que omplen l’Eixample de cotxes i molesten als veïns. Si a més podem reconvertir i reduir la zona de pàrquing limitant-la en exclusiva al comerç de la zona, aconseguirem que els comerços es mantinguin vius i que els veïns puguin gaudir dels carrers sense haver de patir pels cotxes.

Arribats en aquest punt advoco per fer les coses bé i sense presses. Els diners públics són de tots i no podem malbaratar-los. És per això que en el ple del passat dilluns, tot i partir del vot en contra, al final ens vam abstenir en la modificació de crèdit per l’adquisició de càmeres pel control d’accés a  l’Eixample Morató, donat que l’alcalde ens va donar garanties d’estudiar altres possibilitats per generar consens.

Ara per ara, la prohibició total del trànsit (excepte veïns i serveis) generaria disfuncions per la idiosincràsia del propi Eixample, que no té la mateixa tipologia que el carrer Manlleu. Disfuncions tant pel nombre de sancions que s’imposarien si el control d’accés és de tota l’illa (tothom pensarà a autoritzar i validar totes les matrícules? inclosa la tieta que va a buscar un moment la iaia?) com perquè podríem escanyar part del comerç de la zona, que prou dificultats passa.

En un nou mandat, la nostra aposta seria “peatonalitzar” tot el carrer Nou i el tram pendent del carrer Pla de Balenyà per fer una gran illa comercial a cel obert que sí podria ser lliure de cotxes i que aniria des del carrer Manlleu fins la plaça Divina Pastora, cosint-la definitivament amb tot el centre de la ciutat. El volum de gent que atrauria la zona i la potència comercial que hi naixeria justificaria llavors la mesura. A dia d’avui, però, la situació no és aquesta i és per això que treballarem per  fer compatible totes les necessitats.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

bastant coherent
Anònim, 06/06/2014 a les 12:57
+33
-4
com a vei afectat deu ni do lo que afines Ballana,bastant o molt d'acord
D'acord
Anònim, 08/06/2014 a les 09:20
+8
-19
Els diners son dels ciutadans i no podem malgastar-los. Així doncs, perque vas votar a favor de donar 120.000 euros a fons perdut per allò de Vic ciutat creativa, que ningú no sap encara no que es ni quin benefici en treurà la ciutat.
Apartat de CDC
vicus, 08/06/2014 a les 23:41
+9
-1
Amic Ballana, apartat aviat dels de CIU, sobretot dels de CDC, tú tens les idees més claras i sobretot amb més capacitat de treball.
A més l'alcalde i alguns regidors ex-Unió, ara no son de cap partit van per lliure en l'equip de govern de Vic, com en Farres.
Ballana mantenir-te dins del Govern et pot perjudicar el resultat electoral del proper any.
campanya? no, i ara!
Anònim, 09/06/2014 a les 00:19
+3
-10
Continua la campanya de Joan Ballana finançada per osona.com?a veure quantes notícies li feu aquesta setmana, les comptarem des de la seva proclamació com a candidat fins a les eleccions i farem un rànquing amb els altres partits, a veure què surt.
Un Primer Pas
Jordi de l'Eixample, 09/06/2014 a les 11:04
+9
-0
En el programa electoral, CiU es va comprometre a pacificar el trànsit de l'Eixample Morató. S'està acabant la legislatura i encara no s'ha actuat.

Com a veí, i coneixedor del moviment de vehicles, crec que el millor seria una solució intermitja (per tant comperteixo l'opinió de Joan Ballana), que resumeixo a continuació:

Caldria que el punt d'entrada i sortida de vehicles a la zona fos el mateix. Amb això ja eliminariem el 80% del trànsit que vola anar del C/ Nou al Passeig o Viceversa.

També caldria prohibir totalment el trànsit als carrers més estrets com ara el Bisbe Casadevall o el Carrer Joaquima de Vedruna.

Si a això hi afegim l'eliminació d'una gran part de les places d'aparcament, crec que el resultat seria molt semblant al que proposa l'Equip de Govern, i segur que sense tanta contestació per part dels comerciants.

Si d'aquí a uns anys es vol fer un pas més enllà, ja hi serem a temps.

Gràcies.


el trio la la la
vigatá amb memoria, 09/06/2014 a les 11:23
+3
-0
El trio Alcalde, Serrat, Rafús tene moltes idees...........

quin trio
vigatà ilustre, 16/06/2014 a les 21:11
+1
-0
En Rafús no era aquell que va dir a un setmanari comarcal que no es presentaria, si no anaba de núm 1 a la llista,
( o sigui per Alcalde), ara com a màxim anirá de núm 3, tindrá la barra de presentar-se????

L'Alcalde, en Serrat i en Rafús,.......................... son tres hombres con un mismo ...destinooooooo........... tatatatatataa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Joan Ballana
És fill de Vic. Hi va néixer el 19 d'octubre de 1974. És advocat amb despatx i consultoria pròpia. Ha estat regidor de l'Ajuntament de Vic (PSC) de 1999 a 2007, essent el regidor més jove en les dues legislatures. Actualment és regidor de Convivència i Seguretat a l'Ajuntament de Vic per ERC, partit del qual és membre de l'executiva local com a responsable de Política Municipal. Recentment ha estat escollit candidat d'ERC a les eleccions municipals de Vic. Ha estat un dels blocaires referents i més actius de la ciutat i comarca, així com un dels principals impulsors de l'osonosfera.
Milers d'espelmes han il·luminat una plaça a les fosques | Albert Alemany
Carles Fiter
01/01/1970
Milers d'osonencs es concentren a la capital d'Osona en un dia marcat per les mobilitzacions
Treballadors del grup osonenc, durant l'aturada de protesta | ACN
01/01/1970
La concentració s'ha fet en silenci davant la façana principal del parc logístic i ha durat cinc minuts
Companys ha estat un dels protagonistes dels darrers dies | José M. Gutiérrez
01/01/1970
L'acte està organitzat per diferents formacions polítiques, entitats socials i culturals, i sindicats
La plaça del Cinc d'Oros, plena en solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart | Adrià Costa
01/01/1970
Unes 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert un tram de la Diagonal per exigir que els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural surtin de la presó | Alcoberro assegura que estan "disposats a continuar la lluita des de la presó" i Marcel Mauri recorda que ni el franquisme es va atrevir a engarjolar el president d'Òmnium
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum
 00:09 VÍDEO Joan Mena dóna una lliçó a C's sobre l'escola catalana: «Vostès van néixer per dividir». El diputat d'En Comú Podem al Congrés deixa en evidència Toni Cantó en una contundent intervenció a la cambra espanyola.
 23:34 Més de 2.000 persones il·luminen la Porxada de Granollers per la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Crònica de Jaume Ventura.
 23:29 Desenes de persones es concentren davant la delegació del govern espanyol a Barcelona. Els manifestants protesten per l'empresonament de Sànchez i Cuixart i en demanen el seu alliberament. 
 23:07 VÍDEO Barcelona recupera el «Què volen aquesta gent», el cant contra la repressió franquista. Desenes de persones han entonat el cant que l'any 1968 va composar Maria del Mar Bonet.
 23:01 «La Razón» intenta trolejar el vídeo de «Help Catalonia» d'Òmnium. El diari espanyol publica una piulada animant els seus lectors a boicotejar el vídeo a YouTube.
 23:01 La plaça de Prim de Reus queda petita en la concentració per rebutjar l'empresonament de Cuixart i Sànchez. Més de 5.000 persones han exigit democràcia i l'alliberament dels presidents d'Òmnium i de l'ANC. Per Jonathan Oca. 
 22:44 GALERIA DE FOTOS Concentració multitudinària a Sabadell per l'alliberament de Cuixart i Sànchez; fotografies de Juanma Peláez. 
 22:27 Les espelmes s'encenen al Berguedà contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart. Centenars de persones criden a Berga per demanar la llibertat dels presidents d'Òmnium i l'ANC.
 22:25 Unes 18.000 persones es manifesten a Lleida per exigir la llibertat de Sànchez i Cuixart. Els participants, molts amb espelmes a la mà, han expressat el seu rebuig a l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium, als quals han qualificat de "presos polítics".
 22:03 CRÒNICA Primer suport multitudinari del carrer a la llibertat de Sànchez i Cuixart; per Sara González, Isaac Meler, Oriol March i Roger Tugas.
 21:45 
 21:44 Els carrers del Pallars s’omplen de llum per exigir la llibertat de Sànchez i Cuixart. Les places i els carrers de les poblacions pallareses es tornen a omplir, aquest cop amb espelmes. Crònica de Jordi Ubach. 
 21:42 Fins a 15.000 persones marxen de la plaça de la Constitució cap a la de la Independència a Girona. Crònica de Xavier Borràs. 
 21:40 CRÒNICA Unes 5.000 persones demanen des de Terrassa la llibertat de Sànchez i Cuixart. El raval de Montserrat s'ha omplert d'espelmes, cassoles i cartells contra l'empresonament dels presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC. Per Albert Prieto. 
 21:37 Les places del Baix Montseny d'omplen en solidaritat amb Sànchez i Cuixart. A les places dels municipis s'ha reclamat la llibertat dels dos empresonats.
 21:29 Els manifestants envolten d'espelmes la plaça de Francesc Macià per demanar la llibertat de Cuixart i Sànchez.
 21:37 Concentracions massives davant els ajuntaments ebrencs contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 21:20 Els manifestants de Barcelona es comencen a dissoldre, després de pràcticament dues hores de mobilització. Hi han participat 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.
 21:17 Els manifestants reunits a Barcelona canten "Els Segadors".
 21:15 "Avui no parlem de full de ruta, ni de 155: avui parlem de democràcia i de llibertat", assegura Camil Ros, secretari general de la UGT. Segons Javier Pacheco, el seu homòleg de CCOO, el poble de Catalunya està "donant una lliçó" sobre com gestionar el conflicte polític.
 21:16 
 21:13 Una cinquantena de persones s'han congregat a la Plaza del Sol de Madrid per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart.
 21:12 Miquel Buch, president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM): "Després de les detencions, l'únic camí que hi ha és la independència".
 21:13 
 21:06 Els congregats a Barcelona porten cinc minuts en silenci des que han acabat els parlaments de l'ANC i Òmnium Cultural. Només crits a favor de la independència i el cant de Què volen aquesta gent han irromput en la calma general.
 21:07 CRÒNICA La plaça Major de Vic s'il·lumina per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart; per Carles Fiter.  
 21:05 "Per tot plegat, avui i aquí volem deixar clar que les mesures decretades per l'Audiència Nacional espanyola no només són injustes sinó que també són il·legals. Per tant, demanem la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. No demanem clemència. Exigim justícia", conclou el manifest entre els aplaudiments del públic.
 21:05 Més de 1.000 persones omplen Olot per la llibertat dels presos i per la república; crònica de Xavier Borràs.
 21:04 "Som un sol poble unit i conjurat per blindar la democràcia i la llibertat. Encara no han entès que això no va de noms propis. Aquest procés neix del poble i així seguirà sent. El mandat democràtic de l'1 d'octubre és inepel·lable i més vigent que mai", llegeix Sílvia Bel davant de les 200.000 persones congregades.
 21:04 ÚLTIMA HORA Unes 200.000 persones es concentren a la Diagonal de Barcelona en contra de l'empresonament de Sànchez i Cuixart. 
 21:04 "L'objectiu final és desactivar les entitats sobiranistes, que representen més de 100.000 socis, i així justificar una repressió indiscriminada contra tota la societat civil", recalca el document de les entitats.
 21:03 "No ens cansarem de dir-ho. Les entitats no hem comès cap delicte. Jordi Sànchez no ha comès cap delicte. Jordi Cuixart no ha comès cap delicte. Si empresonen els dos Jordis, ens empresonen a tots", assegura el manifest.
 21:02 L'actriu Sílvia Bel llegeix el manifest de la concentració: "L'Estat espanyol ha tornat a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l'Europa del segle XXI. Empresonar els presidents d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana per manifestar-se pacíficament és un gran error, que posa en risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978".
 21:00 Segons la Guàrdia Civil, 200.000 persones s'han congregat aquest dimarts a la Diagonal de Barcelona per reclamar la llibertat de Sànchez i de Cuixart.
 20:59 VÍDEOS Més de 3.000 persones omplen la plaça Doctor Robert de Sabadell per exigir l’alliberament de Cuixart i Sànchez; per Albert Segura. 
 20:57 El portaveu d'Òmnium: "Ni tan sols el franquisme va tenir la barra de tancar el president de l'entitat a la presó". "Hem de sortir al carrer per defensar la democràcia i el que vam decidir l'1-O. Això ningú ens ho podrà prohibir mai", recalca.
 20:57 VÍDEO "Llibertat!", la plaça de l'Ajuntament de Ripoll s'omple per reclamar l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Per Xevi Pujol. 
 20:56 Prop de 5.000 persones exigeixen la llibertat de Cuixart i Sànchez a Tarragona. Des de la plaça Imperial Tarraco s'ha demanat al Govern que aixequi la suspensió de la declaració d'independència. Per Jonathan Oca. 
 20:56 "Estem fotuts però determinats. La revolució democràtica que vam començar al carrer acabarà també al carrer", assegura Mauri. "Han tancat a la presó dues veus de diàleg, pau i democràcia", destaca.
 20:55 Mauri: "Som aquí per demanar l'alliberament dels presidents d'Òmnium i de l'ANC. Mentre els Jordis siguin a la presó, qualsevol dels que som aquí pujarem dalt de l'escenari".
 20:53 Alcoberro diu que, per cada "represaliat", s'aixecaran "cinc veus més" a favor de la democràcia i de la República. Li agafa el relleu Marcel Mauri, d'Òmnium Cultural.
 20:51 "Per moltes persones que ens empresonin, sempre tindrem relleu. Tenim una magnífica pedrera, que és el poble de Catalunya", insisteix Alcoberro, interromput constantment per crits d'independència i de "no tinc por".
 20:50 "L'empresonament és una peça més de la deriva antidemocràtica del govern espanyol", lamenta el vicepresident de l'ANC. Avisa que no admetran que es segueixin conculcant drets com el de reunió o el d'associació.
 20:49 El vicepresident de l'ANC sosté que Sànchez i Cuixart són presos polítics i "hostatges del regne d'Espanya".
 20:48 Alcoberro: "Poden passar quatre anys a la presó sense que s'hagi produït el judici. Si algú dubtava, queda clar que el poder judicial del regne d'Espanya no és independent ni imparcial".
 20:47 "Estan forts i segurs, tenen el coratge i la moral elevada. Disposats a continuar la lluita des de la presó", assegura Alcoberro.
 20:43 El secretariat de l'ANC i la junta d'Òmnium Cultural ja són a l'escenari. Agustí Alcoberro, vicepresident de l'Assemblea, transmet "l'escalf" de Sànchez i Cuixart als manifestants, que criden: "Llibertat, llibertat!".
 20:42 
 20:37 Demanen al secretariat de l'ANC i la junta d'Òmnium Cultural que pugin a l'escenari organitzat a la confluència entre la Diagonal i el Passeig de Gràcia.
 20:40 
Entrades anteriors »
01/01/1970
La primera ministra britànica truca el president del govern espanyol i li deixa clar que, segons el Regne Unit, el referèndum de l'1-O no va ser legal
01/01/1970
El ministeri públic té en compte que la magistrada Lamela de l'Audiència Nacional espanyola només ha valorat els fets del 20 de setembre
01/01/1970
La direcció cita els quadres de la formació, davant dels quals intervindrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont
01/01/1970
El primer secretari dels socialistes lamenta l'anul·lació del ple i no poder traslladar al president les opinions sobre la resposta del Govern al requeriment del govern espanyol