Vic inaugura la remodelada plaça de Santa Eulàlia

Redacció
09 d'abril del 2008
 
Ha estat construïda pels alumnes del taller d’ocupació de Vic 2007, en l’àmbit de construcció i jardineria. Concretament es tracta de persones majors de 25 anys i en període d’atur. D’aquesta manera, aprenen un ofici determinat que els pot ajudar més endavant a trobar feina.
 
L’alcalde va destacar que amb aquesta plaça és guanyava “un espai públic per a la ciutat” que aniria molt bé per a fer-hi tot tipus d’activitats.
 
La nova plaça té sis arbres de l’amor o arbre de Judea (Cercis siliquastrum) que és originari de les zones mediterrànies i s’utilitza molt en jardineria per les seves flors. Al centre hi trobem un lledoner (Celtis australis) que, tal i com va explicar l’alcalde, “és un arbre noble” que els romans utilitzaven a banda i banda de les vies. El lledoner s'ha utilitzat tradicionalment per fer eines agrícoles com forques, pales de ventar, mànecs o jous, aprofitant la seva flexibilitat i duració; les seves branques han estat usades com a alimentació per al bestiar, i també se n'obtenia llenya i carbó, per això es troba freqüentment a prop de les masies.
 
A diferents punts de la plaça hi troben jocs sobreimpressos al mateix paviment arquitectònic amb l’objectiu de que els infants hi puguin jugar: una xarranca, un laberint i una diana. Cal recordar que la plaça es troba just al davant de l’Escola L’Escorial.