VicVerd no recorrerà la sentència del TSJC per l'accident mortal d'un treballador el 2018

Ara que la família de Lluís Barnolas podria cobrar les indemnitzacions, les dues asseguradores no estan d'acord en pagar els interessos

L'ambulància al carrer de la Riera de Vic, el passat 2018
L'ambulància al carrer de la Riera de Vic, el passat 2018 | Joan Parera
09 de novembre del 2021
Actualitzat el 10 de novembre a les 7:56h
L'empresa mixta VicVerd finalment no recorrerà la sentència del TSJC que la condemnava per l'atropellament mortal d'un treballador el 2018. Un operari va morir després d'intentar aturar el camionet que es va desfrenar al carrer de la Riera. Era Lluís Barnolas, de 57 anys.

Tal com va avançar en exclusiva Osona.com, la sentència del TSJC reconeixia que va ser un accident laboral i l'actitud del treballador no va ser temerària, cosa que no s'havia determinat inicialment en el jutjat social de Granollers. El fet que l'empresa mixta no recorrés, obria la porta al fet que la família pugués cobrar les indemnitzacions.

Però no serà tan fàcil. Tal com explica l'advocat de la família, Miquel Mitjans, a Osona.com, ara les dues companyies de les assegurances no volen pagar els interessos dels tres anys i mig que han passat des de l'accident. "Volen pagar parcialment, però no volen pagar els interessos perquè argumenten que la culpa [de l'accident] és compartida", explica l'advocat.

En aquest sentit, recorda que la sentència del TSJC apuntava que també va ser un error de l'altre treballador que acompanyava Barnolas i que no va posar la marxa enrere a l'hora de frenar el camionet.

Per tant, ja s'han programat dos judicis de cara l'any que ve, ja que es tracta de procediments diferents: laboral i civil (tràfic). També són excloents, és a dir, el que es determini en un afectarà l'altra asseguradora. "Ara la família està batallant cobrar els interessos, quelcom estrany perquè habitualment s'acostuma a pagar en tots els processos", puntualitza.

Mitjans reconeix que el fet que VicVerd no hagi recorregut és "una victòria". "Tenia poques possibilitats, però es podia haver allargat quatre o cinc anys si havia d'anar al Suprem", afegeix. Tot i aquesta victòria, remarca que "des del punt de vista econòmica [poder cobrar les indemnitzacions] estem on estàvem al principi". El cas VicVerd està, doncs, lluny de tancar-se.

Arxivat a