Som Voltregà i PDECat, a un pas de fer caure l'alcaldia socialista a Sant Hipòlit

Ambudes formacions presenten una moció de censura contra l'actual alcalde Xavier Vilamala | "Els fets viscuts des de l'1 d'octubre fan qüestionar el pacte de govern a l'Ajuntament" remarquen els partits en una nota

Som Voltregà i PDECat presentant la moció de censura per desallotjar Vilamala de l'alcaldia
Som Voltregà i PDECat presentant la moció de censura per desallotjar Vilamala de l'alcaldia | Cedida
24 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:04h
Els grups municipals del PDECat i Som Voltregà-Acord Municipal (candidatura associada a ERC) han presentat aquest dimarts al matí una moció de censura contra l'actual alcalde socialista de Sant Hipòlit de Voltregà, Xavier Vilamala.

Tal com havia avançat aquest diari, els dos grups proposen com a candidat a l'alcaldia Hipòlit Serra, que actualment és el primer tintent d'alcalde i portaveu del grup Som Voltregà. Una de les propostes que es negociava era la retirada de Vilamala de l'alcaldia amb la permanència dels socialistes a l'equip de govern. Una opció que no ha estat acceptada pel PSC.

"Els fets que s'estan vivint des de l'1 d'octubre amb atacs molt greus per part del govern de l'estat Espanyol, amb el suport de C's i PSOE, cap a les institucions i també cap a les persones que defensen la independència, han fet qüestionar el pacte de govern a l'Ajuntament de Sant Hipòlit", expliquen les dues formacions en una nota. Aquesta tarda s'ha convocat una roda de premsa per ampliar la informació.

Els resultats de les eleccions municipals del 2015 van ser 4 regidors pel PSC, 4 regidors per CiU i 3 per Som Voltregà. Llavors PSC, la força més votada, i Som Voltregà van arribar a un acord per formar equip de govern. Vilamala ocupava el càrrec des del 2007.

El passos de la moció de censura

La presentació de la proposta amb la majoria absoluta de regidors a l'ajuntament és el primer pas per fer caure l'alcaldia socialista. Segons el reglament de la Llei de Bases de Règim Local, un cop tramitada la petició, Vilamala ha de convocar un ple municipal presidit per una Mesa d'Edat que no pot formar ni l'actual alcalde ni la persona que es proposa per substituir-lo.

Un cop es constitueix la taula d'edat, es llegeix la moció de censura i s'obre el torn de paraula per al candidat, l'alcalde actual i els portaveus dels altres grups. Finalment té lloc la votació, que requereix majoria absoluta. En aquest cas, els 7 regidors de PDECat i Som Voltregà ja tenen majoria. Estan a un pas de fer caure l'alcaldia socialista.