El PSC de Sant Hipòlit pot perdre l'alcaldia per una moció de censura

Aquesta tarda Som Voltregà i el PDECat podrien signar el document contra l'alcalde Xavier Vilamala arran del procés d'independència

Imatge d'arxiu de l'ajuntament.
Imatge d'arxiu de l'ajuntament. | Aj. de Sant Hipòlit
23 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:34h
Les conseqüències del suport del PSOE en l'aplicació del 155 comencen arribar a Osona. L'alcaldia socialista, encapçalada per Xavier Vilamala, de Sant Hipòlit de Voltregà penja d'un fil. Aquesta tarda, els altres dos partits del consistori, Som Voltregà (candidatura associada a ERC) i CiU, podrien signar una moció de censura contra Vilamala.

Segons ha pogut saber Osona.com, una de les propostes que s'està negociant és la possible retirada de l'alcalde Vilamala i la permanència dels socialistes en un equip de govern encapçalat per Hipòlit Serra (Som Voltregà). En el cas que els socialistes que els socialistes no acceptin això, que és el més probable, hi ha moltes possibilitats que es presenti una moció de censura. Fins que no sigui un fet, però, les parts implicades no volen assegurar-ho.

Els resultats de les eleccions municipals del 2015 van ser 4 regidors pel PSC, 4 regidors per CiU i 3 per Som Voltregà. Llavors PSC, la força més votada, i Som Voltregà van arribar a un acord per formar equip de govern.