La «Catalunya Il·lustrada» de Pilarín Bayés comença a Vic un recorregut per les biblioteques catalanes

La mostra, presentada a Bolonya el mes de març, es podrà visitar a la Joan Triadú fins al 25 de novembre

Pilarín Bayés, a la biblioteca Joan Triadú
Pilarín Bayés, a la biblioteca Joan Triadú | Instagram @pilarinbayes
Redacció
22 d'octubre del 2017
La Biblioteca Joan Triadú de Vic és la primera parada de la itinerància per les Biblioteques de la Diputació de Barcelona de l'exposició "Catalunya Il·lustrada" de Pilarín Bayés, on es podrà visitar fins al proper 25 de novembre. "Catalunya Il·lustrada" es va presentar a nivell internacional el passat mes de març a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, amb més de 60.000 visitants.

L'obra és una síntesi dels 6 volums de "la Història de Catalunya" il·lustrada per Bayés l'any 2014. Una col·lecció que va ser escrita per una quinzena de reconeguts historiadors catalans, dirigits i coordinats per Josep M. Solé i Sabaté i Queralt Solé. Així doncs, l'exposició té la voluntat de fer entendre la història als més menuts.

El dia de la inauguració, Bayés va remarcar que a l'hora de crear l'exposició es va voler transmetre diferents trets del poble català com "la creativitat, l'esperit pencaire i la germanor". En aquest mateix sentit, la ninotaire també va remarcar el fet de "ser petits i cal que siguem molt eixerits", en clara referència a l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. " Cal que arreglem la seva situació per poder escriure pàgines molt més felices de la nostra història", va apuntar la vigatana.
Arxivat a