La Biblioteca de Manlleu supera els 13.400 usuaris en el primer any de funcionament en el nou espai

En 12 mesos des de l'octubre del 2016 s'han prestat més de 40.000 documents

El nou espai es va estrenar l'octubre del 2016
El nou espai es va estrenar l'octubre del 2016 | Adrià Costa
Redacció
21 d'octubre del 2017
La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA ha superat els 13.400 usuaris en el primer any de funcionament al nou espai de la Plaça Fra Bernadí (des d'octubre de 2016 a setembre del 2017), una xifra que suposa un increment del 35% respecte al 2015. En general el públic ha augmentat en totes les activitats que s'organitzen des de la biblioteca: visites escolars, club de lectura, presentacions de llibres, conferències o hores del conte, per exemple. Però sobretot han augmentat els usos de préstec i consulta: 71.600 en els primers 12 mesos de funcionament, segons ha informat l'Ajuntament de Manlleu en un comunicat. Tal com expliquen, "la població ha redescobert aquest equipament ben nodrit de recursos documentals que procura estar al dia de les novetats literàries audiovisuals".

També és destacable l'augment del nombre de persones participants en les diferents activitats, més de 10.000, una xifra que duplica les 4.700 persones de l'any 2015. Pel que fa a les activitats s'ha pogut comptar també amb el suport d'empreses i entitats locals i comarcals que coorganitzen activitats com l'Hora del conte en anglès, l'Hora del conte de nadons, Òmnium Cultural o el Museu del Ter i Universitat de Barcelona.

El nou equipament manlleuenc també va integrar els serveis d'Aprenentatge guiat del català (ofert per l'oficina del Centre per la Normalització Lingüística) i el club de feina i els cursos i sessions TIC que s'ofereixen des de l'Oficina de Promoció Econòmica (OPE), "fet que aporta una gran varietat d'oferta i de públics i que reforça el paper formador que té la biblioteca", han informat des del consistori.
 
Arxivat a