Les coaccions al comitè d'empresa d'Esfosa, a judici

La COS, sindicat majoritari que va rebre les amenaces, demana 50.000 euros d'indemnització per danys i perjudicis

Redacció
18 d'octubre del 2017

Després de la vaga de l'abril de 2016, va començar les represàlies contra el comitè. Foto: Adrià Costa


Nou judici a Esfosa. El proper dimarts 24 d'octubre se celebra el judici contra la direcció de l'escorxador per la vulneració de la llibertat sindical. Els fets es remunten el passat agost de 2016 en una reunió entre el comitè d'empresa i els directius: Josep Ramisa, Gil Castañé i Ramon Baucells.

Tal com va recollir La Directa en unes gravacions, es va amenaçar als treballadors en tancar l'escorxador si no s'expulsava la COS del comitè. El sindicat demana abonar una indemnització de 50.000 euros pels danys i perjudicis ocasionats. El judici se celebra el proper 24 d'octubre als Jutjats de Granollers a les 10 del matí.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) va guanyar les eleccions sindicals el passat 2014 i té 7 dels 9 membres del comitè. Aquest sindicat va ser l'impulsor de la jornada de vaga de l'abril de 2016. El seguiment va ser total i, des de llavors, les represàlies van anar en augment: la direcció va anunciar un ERO i va suspendre de feina i sou als membres del comitè, entre altres.