Manlleu constitueix el primer Consell Municipal de la Infància

Està format per 10 representants de les cinc escoles de la ciutat | La primera tasca encomanda és decidir en què destinar 5.000 euros per millorar el passeig del Ter

Els 10 representants del primer Consell Municipal de la Infància de Manlleu
Els 10 representants del primer Consell Municipal de la Infància de Manlleu | Carles Fiter
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:15h
Manlleu ja té Consell Municipal de la Infància. Aquest dimarts, es van reunir per primer cop els representants infantils a la sala de sessions de l'Ajuntament. El nou Consell Municipal de la Infància de Manlleu (CMIM) està format per 10 representants de les cinc escoles de la ciutat: Casals Gràcia, Pompeu Fabra, Puig-Agut, Quatre Vents i Vedruna Manlleu. Són alumnes de cadascuna de les línies de 6è de primària escollits pels seus companys. Aquests seran els encarregats de representar-los i es reuniran cada dos mesos en horari escolar.

L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, els va explicar el funcionament dels plens a l'Ajuntament de Manlleu i els va desitjar "molta sort i diàleg". "Segur que ho sabeu fer molt millor que nosaltres que, a vegades, discutim en excés", va apuntar Garrido. Per la seva banda, la regidora de Participació Ciutadana, Maite Gallifa, va traslladar la satisfacció del consistori per engegar aquest projecte: "la voluntat és que el consell avanci i es consolidi". "Els infants aportaran una mirada fresca a la ciutat", va remarcar Gallifa.

La primera tasca encomanada: una proposta per millorar el passeig del Ter

Aquest dimarts es va constituir oficialment, però, prèviament l'àrea de participació ciutadana ja ha passat per les aules de sisè de primària per treballar amb tot l'alumnat, no només els representants del Consell. Aquests han estat els encarregats de recollir les propostes dels seus companys de classe per millorar el passeig del Ter.

Instal·lar més fonts, papereres, un lavabo públic al Passeig del Ter; senyalitzar millor, fer un carril bici, construir un rocòdrom o una tirolina... són algunes de les propostes que van sortir a la llum a la sala de sessions de l'Ajuntament. "Ara vindrà el més difícil", deia Garrido remarcant que s'ha de "prioritzar i decidir allò més important tenint en compte el pressupost que tenim".

Aquestes propostes les ha recollit la tècnica de participació, Laia Vilademunt. El mes de desembre podran escollir la proposta final per al passeig. El passat ple de juliol va aprovar un reglament el contingut del qual està treballat i consensuat amb totes les escoles de primària de la ciutat.
 

La primera sessió del Consell Municipal de la Infància de Manlleu Foto: Carles Fiter

Arxivat a