Els comerços de Vic acorden fer una «obertura de protesta» el 12 d'octubre malgrat ser festiu

L'associació Vic Comerç assegura que els botiguers han decidit obrir per "estar al costat" de la Generalitat i del país

Redacció
10 d'octubre del 2017
Actualitzat el 11 d'octubre a les 19:29h
Molts dels comerços de Vic han decidit obrir portes el 12 d'octubre malgrat ser festiu. Davant del moment polític que viu Catalunya, l'Associació Vic Comerç va decidir fer una enquesta entre els botiguers associats i un 95% dels que van respondre van assegurar que tenien intenció d'obrir. Davant d'aquest resultat, l'entitat recomana als comerciants obrir el proper 12-O, malgrat ser un dels festius que no es permet obrir ni per part de la Generalitat ni tampoc per l'Ajuntament de Vic. Des de Vic Comerç asseguren que, igual com es va fer amb l'aturada general del 3-O, aquest dijous serà una "obertura de protesta" per "estar al costat de la Generalitat i del país".

Vic Comerç ha explicat a l'ACN que la proposta d'obrir el Dia de la Hispanitat ha sortit "des de la base" dels mateixos comerços i s'emmarca en el moment "d'efervescència que viu el país". "Els comerços consideren que no hi ha res a celebrar i, per tant, obriran", ha reblat l'entitat vigatana. 

Una altra de les ciutats que tindrà els comerços oberts el 12-O serà Berga. En aquest cas, però, es farà de manera autoritzada, ja que és un dels festius amb obertura comercial marcat per l'Ajuntament de Berga –governat per la CUP-.  A la resta de capitals de la Catalunya Central el 12 d'octubre no està considerat com a festiu d'obertura comercial i, per tant, els comerços no podran obrir. A hores d'ara, les associacions de comerciants del territori no s'han plantejat seguir els passos de Vic.
Arxivat a