Comença l'onzena edició de les Tertúlies de Literatura Científica de la UVic-UCC

El cicle comença aquest dimecres amb una conferència sobre ciències amb el periodista i comunicador científic Daniel Arbós

Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat el 10 d'octubre a les 7:40h
Les Tertúlies de Literatura Científica (TLC), organitzades per la Facultat de Ciències i Tecnologia (UST) i el Centre d’Innovació i Formació en Educació (CIFE) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) dins el marc del Programa "Ciència i Societat", arriben aquest curs a l’onzena edició amb un programa de set conferències sobre llibres de divulgació científica. Des d’aquest mes d’octubre i fins al mes de març es duran a terme set tertúlies adreçades a alumnes d’ensenyament secundari, batxillerat, cicles formatius i de graus universitaris, obertes també al públic en general.

Les diverses activitats del Programa Ciència i Societat han aplegat la participació d’unes 15.000 persones durant les deu edicions de les TLC, unes 2.500 a les cinc edicions del premi Llegim Ciència i 9.000 al Mercat de Tecnologia d’Osona. Aquestes activitats compten amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Economía, Industria y Competitividad.

El denominador comú de totes les activitats englobades en el projecte de les TLC és sempre que els estudiants llegeixin prèviament un llibre d’assaig o un dossier de divulgació científica a l’aula, amb la tutela del professor, i que posteriorment el treballin en una trobada amb l'autor. Aquest projecte de la UST de la UVic-UCC s’emmarca en la proposta d’Impuls de la Lectura del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per potenciar la lectura com a eina d’aprenentatge en els diferents àmbits de coneixement.

La primera tertúlia se celebra aquest dimecres 11 d’octubre, a les 10.30 hores (Aula Magna de la UVic-UCC), amb el periodista i comunicador científic Daniel Arbós, coautor del llibre Pa ciència, la nostra (Angle, 2016) i director, juntament amb Màrius Belles, del programa Sants3ràdio “Pa ciència, la nostra”, que s’emet a una desena d’emissores d’arreu de Catalunya i que l’any 2012 va guanyar el premi Ràdio Associació de Catalunya a millor programa de ràdio local.

L’activitat, amb el títol “Curiositats científiques del dia a dia”, va dirigida a preuniversitaris i universitaris, però també és oberta al públic en general. Les inscripcions a les TLC es poden fer fins al 15 de gener a la seva pàgina web o per correu electrònic a l’adreça [email protected].

Fins al mes de març i dins del programa de les TLC passaran per la UVic-UCC els següents ponents: Jordi Montero, doctor en Medicina especialitzat en neurociències; Manel Esteller, doctor en Medicina i director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’IDIBELL; Maria Casado, doctora en Dret i directora del Centre d’Investigació Observatori de Bioètica i Dret (OBD); la doctora en Filologia Clàssica i fundadora i directora del Mètode ORATOGA, Bàrbara Pastor, i Enric Casulleras, doctor en Política Econòmica i professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC.

El 6è premi Llegim Ciència, enguany amb una novel·la sobre Nikola Tesla

Per sisè any consecutiu les Tertúlies es complementen amb el premi Llegim Ciència, un concurs de relats que els estudiants han d’escriure a partir de la lectura d’una novel·la científica. Aquest curs l’obra escollida és Llampecs (Raig Verd, 2016) de Jean Echenoz, basada en la vida de l’enginyer Nikola Tesla, i els premis s’atorgaran el 21 de febrer.
Arxivat a