Vic Comerç i Osonament sumen esforços per acostar la salut mental a la població

Les botigues de Vic tindran missatge per sensibilitzar la població

Redacció
06 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:23h

Neus Vila, Mercè Generó, Toni Brachs, Carme Bover i Lluís Codina. Foto: Osonament


Vic Comerç i Osonament han sumat esforços per acostar la salut mental a la població. La signatura del conveni es va fer aquest dijous, de la mà del president de Vic Comerç, Toni Brachs i la gerent d'Osonament, Mercè Generó, i té per objectiu normalitzar els problemes de salut mental i ajudar a les persones que en presenten en el seu procés de reinserció a la comunitat.

Col·laboració amb la clausura de parelles artístiques

Tal com expliquen en una nota de premsa, el conveni contempla diferents punts. Un d'ells té relació amb el projecte d'Osonament Parelles Artístiques, iniciativa que afavoreix un espai de creació i posterior exposició d'un conjunt d'obres originals i úniques realitzades per parelles formades per un artista vinculat als serveis de salut mental i un artista professional. Vic Comerç donarà ple suport en la clausura que es farà el proper 21 d'octubre al Portal de la Rambla de Vic.

A més, l'entitat de comerciants ha adquirit 3 de les 14 obres d'Osona que han format part d'aquesta onzena edició i que sortejarà a la campanya comercial d'octubre a través de la Targeta Urbana de Vic. L'objectiu és donar a conèixer els beneficis de l'art a la salut mental als 23.000 clients que utilitzen la targeta i que aquests puguin entrar al sorteig per guanyar una obra original i única creada amb finalitats socials.

Missatge per la sensibilització a les botigues i col·laboració amb Areté

Paral·lelament també s'organitza una campanya de sensibilització sobre la salut mental a tots els comerços. Així doncs, els 330 establiments de Vic Comerç tindran un cartell amb un missatge relacionat amb la salut mental durant el mes d'octubre.

El conveni també afecta l'empresa d'economia social Areté, d'Osonament. D'una banda, Vic Comerç facilita la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental apostant pel servei d'Areté de distribució de material publicitari per les diferents campanyes que realitza anualment. Vic Comerç apostarà pel servei de repartiment sostenible i les botigues tindran descomptes dels productes de fusteria que fa Areté. A més, la botiga de segona mà que Areté obrirà properament al barri del Remei de Vic s'adherirà a Vic Comerç.

 

Arxivat a