Una desena de municipis d'Osona, premiats en la gala de les Viles Florides

Vic, Tona, Sant Hipòlit de Voltregà, Tavertet i Vilanova de Sau reben el guardó de tres Flors d'Honor

Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:40h

Flors a Sant Hipòlit de Voltregà Foto: Aj. de Sant Hipòlit


La Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) va premiar onze municipis d'Osona la setmana passat en el marc de les Viles Florides. Es tracta d'un guardó que reben els municipis que promouen la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta i la flor.

A Osona, encapçala el rànquing Vic, Tona, Sant Hipòlit de Voltregà, Vilanova de Sau i Tavertet, amb el guardó de tres Flors d'Honor; i el segueixen, amb el de dues flors, Manlleu, Roda de Ter, Folgueroles, Tavèrnoles, L'Esquirol i Santa Eulàlia de Riuprimer.Al marge de la iniciativa, també es busca aconseguir que els ciutadans s'impliquin i promulguin la sensibilitat ambiental paisatgística i que treballin per a la conservació i difusió del patrimoni vegetal.

La gala Flors d'Honor 2017 va reunir al Teatre Municipal de Can Gomà de Mollet del Vallès a més de 275 persones en els reconeixements anuals del moviment Viles Florides i en un acte presidit per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

Aquest 2017, en total hi ha 11 municipis reconeguts amb quatre Flors d'Honor, 48 amb tres Flors d'Honor, 48 municipis amb dues Flors d'Honor i 6 municipis amb una Flor d'Honor. En total, hi ha 113 municipis que treballen per fer créixer el verd a Catalunya i que suposen un important increment de municipis participants respecte als 86 de l'edició de l'any passat.