L'Atlàntida prepara «El club dels poetes morts» com a projecte educatiu principal

La Fundació reforça els programes en quatre grans eixos

Representants dels diferents centres educatius, amb Montse Catllà, Xevi Font i Ramon Ferrer
Representants dels diferents centres educatius, amb Montse Catllà, Xevi Font i Ramon Ferrer | Carles Fiter
22 de setembre del 2017
La Fundació Atlàntida va presentar aquest dijous la nova temporada del seu projecte educatiu: l'Atlàntida Educa. Tal com explicava la directora de la Fundació, Montse Catllà, "volem que sigui una acció que impregni tota l'Atlàntida i totes les etapes de vida dels estudiants". En aquest sentit, Catllà va remarcar que són "un centre de recursos educatius que s'hi posa de forma conjunta" amb les escoles i instituts.

La directora de l'Atlàntida va desgranar l'Atlàntida Educa en 4 grans accions: "Connexions", "Anem al Teatre", activitats complementàries de la programació escènica i "Projectes escènics participatius". "Connexions" està adreçat als alumnes de secundària de tota la comarca que pretén establir "vincles" amb la programació de l'Atlàntida amb diferents activitats, com, per exemple, amb assajos oberts.

D'altra banda, també estrena el programa "Anem al teatre", organitzat conjuntament amb la Diputació de Barcelona adreçat als centres d'educació infantil, primària i secundària de Vic i comarca. "Ens amplia el ventall de propostes, assegurant la qualitat artística", remarcava Catllà.

També hi haurà altres activitats complementàries de la programació escènica adreçada al públic en general. Es tracta de propostes, com xerrades prèvies a l'espectacle, trobades amb els artistes, conferències al voltant dels textos teatrals, etc.

El club dels poetes morts, la cirereta del pastís

Sense cap mena de dubte, però, el que genera més expectació és el projecte escènic d'enguany: El club dels poetes morts. Si bé l'any passat es va portar a terme Mikado amb més de 700 persones (la majoria escolars) sobre l'escenari, enguany "fem una obra teatral". Així ho explicava el director del projecte, Xevi Font, que explicava que els protagonistes de l'espectacle seran "els adolescents".

"Parlem d'adolescents, amb adolescents" deia Font mentre destacava el contingut de l'obra "per treure'n molt suc" pedagògicament. El projecte és una adaptació de la pel·lícula i el llibre i Font vol donar més protagonisme a les dones, ja que a l'obra gairebé no en tenen. "Tot plegat embolcallat amb la poesia", remarcava el director.

El càsting serà el proper 25 i 26 d'octubre, i es busquen joves de 16 a 20 anys. Hi actuaran una desena de personatges principals i una quinzena de figurants, a més dels músics. Font també té pensat obrir un càsting per a professors (es necessita 4 o 5 adults). Es preveu que l'obra s'estreni al març.
Arxivat a