La festa del Porc i la Cervesa de Manlleu celebra la seva 25a edició

L'organització estrena un concurs nacional de llonganissa tradicional

Redacció
22 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:58h
La fira preveu acollir uns 20.000 visitants
La fira preveu acollir uns 20.000 visitants | Joan Parera
La fira gastronòmica Porc i Cervesa de Manlleu celebra la seva 25a edició. A partir d'aquest divendres i fins diumenge, expositors d'arreu ompliran la plaça Fra Bernadí. Entre les novetats destaca l'ampliació de les dates i actes de la fira recuperant el divendres a la tarda, també s'estrena la primera edició del concurs nacional de llonganissa tradicional i tastos de cerveses artesanals. Els organitzadors preveuen superar els 20.000 visitants.

Enguany també s'ha implicat en la fira el Consell Comarcal d'Osona, que serà l'encarregat d'organitzar dues activitats dinamitzades pel gastrònom Pep Palau. Altres activitats que s'han organitzat en aquesta edició d'aniversari són un concurs d'anècdotes i fotografies relacionades amb qualsevol de les edicions de la fira; la quarta edició del concurs de cerveses artesanes; o el tradicional maridatge d'embotit local amb cervesa artesana.

En aquesta edició també s'hi ha implicat el Consell Comarcal d'Osona, que se suma al projecte per donar visibilitat al certamen. Fruit d'aquesta col·laboració, la fira comptarà amb dues activitats dinamitzades i guiades pel gastrònom Pep Palau. Es tracta d'un tast de plats amb productes de la Xarxa de productes de la Terra, que tindrà lloc el diumenge 24 de setembre, i un tast de cerveses artesanes de la Xarxa, que tindrà lloc el mateix diumenge a les cinc de la tarda.

Una fira multitudinària

L'edició del 2016 de la fira va comptar amb un total de 28 activitats i va rebre uns 20.000 visitants, un 31% de fora de la comarca d'Osona. Un 7% del públic visitava la fira per primer cop, mentre que el 93% restant eren repetidors. A la fira van participar-hi 46 expositors, dels quals 42 eren gastronòmics.

La Festa del Porc i la Cervesa es va organitzar per primer cop l'octubre de 1992 a la Plaça Fra Bernadí amb l'objectiu de dinamitzar el comerç i el centre de la ciutat. Durant les primeres edicions la fira va seguir la línia de les Octoberfest alemanyes, però, a partir de l'any 2000, la fira va canviar de dates –va passar a celebrar-se al mes de setembre- i va incorporar un programa de concerts i va reforçar el seu contingut gastronòmic.

L'any 2007 es va incorporar l'elaboració de cervesa artesana a la fira, el 2010 es va dotar el certamen de l'Aula del gust i el Racó del Gormand, mentre que el 2011 es va complementar la fira amb un Mercat de productes locals i embotits. A partir del 2015 es va canviar el nom, la marca i la imatge de la fira i va passar-se a dir 'Porc i Cervesa, fira gastronòmica', amb l'objectiu d'adaptar millor la imatge gràfica al contingut gastronòmic actual.
 

Cartell de l'esdeveniment

Arxivat a