Anna Erra: «La Guàrdia Urbana s'ha de cuidar de temes de la ciutat i no del referèndum»

L'alcaldessa de Vic presenta al·legacions a la Fiscalia en cap de Barcelona remarcant que no són competències del cos vigatà

Erra, aquesta tarda atenent els mitjans de comunicació
Erra, aquesta tarda atenent els mitjans de comunicació | Carles Fiter
18 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:07h
L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha presentat aquest dilluns al migdia al·legacions a la Fiscalia en cap de Barcelona demanant que quedi sense efectes la instrucció 1/2017. La sol·licitud d'Erra respon a l'actuació de la Guàrdia Urbana d'aquest diumenge que va requisar materials informatius sobre el referèndum d'autodeterminació a la CUP i Capgirem Vic.

En la roda de premsa d'aquest dilluns a la tarda, Erra ha remarcat que es tracta d'una irregularitat, ja que no són competències de la Guàrdia Urbana. "Ells no són policia judicial", apunta l'alcaldessa, destacant que el cos vigatà no ha signat l'acord de la llei de les policies catalanes per poder exercir com a tal. Així doncs, Erra ha dit que "a partir d'ara, l'únic que farem és intentar que la Guàrdia Urbana es cuidi de temes de la ciutat i no del referèndum". "La llibertat d'expressió mai serà un delicte", ha apuntat.En aquest sentit, ha afegit que es vol "preservar la feina de la Guàrdia Urbana i que no es trobin enmig d'aquestes situacions". "Ells no han de ser els protagonistes d'un problema que té l'Estat espanyol", ha sentenciat.
 
Justament, aquest diumenge és el dia que s'han produït més intervencions d'agents de la Guàrdia Urbana en diverses poblacions del país envers les persones que difonien informació sobre el referèndum d'autodeterminació de Catalunya.
 

Un agent de la Guàrdia Urbana de Vic requisant artells pel Foto: @CapgiremVic

Arxivat a