El Mercat de Música Viva espera assolir els 900 professionals i repetir l'èxit de l'any passat

El director del certamen, Marc Lloret, destaca un "lleuger augment" de les contractacions després de la crisi

13 de setembre del 2017

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) converteix la capital d'Osona en un gran escenari musical però, per sobre de tot, és un espai de trobada entre professionals. L'àrea dedicada a aquest camp ha obert portes aquest dimecres i s'allargarà fins dissabte amb la previsió d'atraure entre 700 i 900 professionals de tot el món. Una xifra que iguala la de l'any passat, quan es van batre rècords d'assistència de professionals al MMVV. Lloret ha destacat que, "malgrat que el món musical està malalt des de fa molts anys, els darrers temps s'ha vist un lleuger augment de les contractacions gràcies al fet que els ajuntaments han tornat a tenir millors pressupostos per contractar artistes". "Tot i això, encara no hi ha l'alegria que hi podia haver fa 10 o 15 anys. Hem de ser positius i pensar que, en un futur, els artistes podran tornar a viure de la seva música", ha subratllat Lloret. 

El Mercat de Música Viva de Vic marca l'inici de temporada per a molts managers, que aprofiten aquest espai de trobada entre professionals per donar-se a conèixer i lligar contractacions. De fet, tal com ha explicat el director del MMVV, Marc Lloret, la principal prioritat del certamen és augmentar les contractacions musicals que, segons ha dit, després d'uns anys de crisi, han registrat "un lleuger augment" gràcies, sobretot, a l'increment de pressupost per part dels ajuntaments. 

Enguany, el MMVV preveu atraure entre 700 i 900 professionals, una xifra similar a la de l'any passat, quan es van batre rècords d'assistència. Lloret ha explicat que, en l'edició del 2016, es va detectar un augment "exponencial" d'empreses musicals noves que es van acreditar al Mercat per primera vegada. 

Les activitats més ben valorades pels professionals

Lloret ha destacat que les activitats més ben valorades per part dels professionals són les reunions anomenades 'Speed Meetings' que, segons el director, "són molt útils per trencar el gel, per fer un primer contacte amb algú a qui vols conèixer i després, en una situació més informal, recuperar la conversa". 

Continuïtat als canvis de l'any passat 

Marc Lloret ha destacat la bona acollida que va tenir l'any passat poder avançar el mercat per a professionals un dia, i per això han decidit mantenir aquest format. També és el segon any consecutiu que tota l'activitat professional es concentra al Teatre l'Atlàntida, a raó d'una demanda dels propis professionals per facilitar el treball en xarxa entre empreses, artistes i programadors. 

Programació 

Lloret ha subratllat l'aposta per una programació "diversa i desacomplexada" que combina tant els grups emergents com els noms més consolidats. A partir d'aquest dimecres i fins diumenge 17, la capital osonenca acollirà una seixantena de propostes repartides pels diferents escenaris de la ciutat, de les quals una vintena seran estrenes absolutes.

De la seixantena d'actuacions que Marc Lloret i Oriol Roca han programat per l'edició del MMVV d'enguany, poc més del 50% són d'artistes catalans, mentre que una quarta part del total són de la resta de l’estat espanyol. A nivell internacional, tot i la destacada presència d'artistes italians, la procedència és diversa i variada amb països que van des de Noruega o els Estats Units fins al Regne Unit, Cuba o França. Enguany, el pressupost del MMVV és de 816.000 euros. 
 

La plaça Major de Vic, plena de gom a gom durant el MMVV Foto: Adrià Costa

Arxivat a