ERC Osona presenta la campanya del referèndum amb la dona com a eix central

Marta Rovira i Mireia Mata encapçalen l'acte central d'aquest dissabte a Vic | La formació afronta “amb total normalitat” l'1 d'octubre

13 de setembre del 2017
Actualitzat el 14 de setembre a les 17:07h
Durant la presentació de la campanya.
Durant la presentació de la campanya. | Carles Fiter
Esquerra Republicana de Catalunya a Osona ha exposat aquest dimecres els diferents actes de campanya per encarar la recta final del referèndum el proper 1 d'octubre. "Ja fa temps que fem campanya" deia el secretari d'organització i cap de campanya, Jordi Casals, recordant els actes que s’han portat a terme anteriorment.

L’inici de “Construir una república” era aquest dissabte, 16 de setembre, en una trobada amb la secretària general del partit, Marta Rovira, i la vicesecretària, Mireia Mata. Finalment, però s'ha anul·lat l'acte perquè coincideix amb la concentració per protestar per la investigació que ha iniciat Fiscalia amb els alcaldes compromesos amb l'1-O.

Tal com explicava, la secretària comarcal de la Dona, Nani Altimiras aquesta campanya tindrà la dona com a epicentre, "per reforçar la igualtat". Altimiras ha remarcat que ERC a la comarca d'Osona és pionera en temes d'igualtat. Precisament, entre el 16 i el 17, es portaran a terme activitats arreu del territori, com Manlleu, Torelló, Prats de Lluçanès, Sant Pere de Torelló, Tona o Viladrau. 
 

Amb els cartells de la campanya per l'1-O. Foto: Carles Fiter


L'inici de campanya oficial és a partir de les 12 de la nit de dijous a divendres. Per tant, Vic acollirà la tradicional plantada de cartells.

Una campanya "normal"

"Som conscients que hi pot haver dificultats”, apuntava Casals, remarcant el boicot que està portant a terme l'Estat espanyol. Tot i així, “la millor resposta és la normalitat", sentenciava. El cap de campanya ha afegit que faran la campanya “amb total normalitat” i "de forma coordinada amb les diferents entitats i partits sobiranistes".

En aquest mateix sentit, el secretari comarcal d'acció política i de política institucional, Joan Carles Rodríguez, ha explicat que des dels consistoris també s'afronta aquest procés amb total normalitat “per garantir el dret a vot” de la ciutadania. Per això, ha fet una crida a la participació. Rodríguez ha remarcat que tots els ajuntaments d'Esquerra o on forma part del govern local, ja s'ha signat el decret per posar a disposició els locals per l'1-O.