Al Voltreganès, votarem com sempre

Carta de la formació de Som Voltregà respecte al referèndum de l'1-O

Les urnes
Les urnes | Adrià Costa
Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:13h
 
CARTES AL DIRECTOR
Els Regidors i Regidores de Som Voltregà – Acord Municipal: Hipòlit Serra, Marta Colom, Roger Codina, Montse Mas i Albert Garriga

Al Voltreganès, votarem com sempre

El proper 1 d'octubre estem cridats a les urnes per decidir si Catalunya ha d'esdevenir una República independent. Així ha estat Decretat pel President de la Generalitat, sota l'empara de la Llei del Referèndum per l'Autodeterminació aprovada pel Parlament. Arreu la maquinària organitzativa s'ha posat en marxa per tal que el dia 1 els ciutadans puguem exercir el nostre dret. El Voltreganès no és ni ha de ser una excepció. Als nostres pobles, com a la resta de municipis de Catalunya, votarem com hem fet sempre: lliurement i amb normalitat. I aquest cop ho farem amb la dignitat de saber-nos sobirans en l'exercici del dret a l'Autodeterminació.

Des de Som Voltregà fa temps que estem treballant per a fer efectiu el Referèndum al Voltreganès. Els Coordinadors Electorals i els Representants de l'Administració de Sant Hipòlit i Les Masies de Voltregà ja s'han posat a disposició de la Generalitat per garantir l'organització del referèndum al nostre territori. L'Ajuntament de Sant Hipòlit ha cedit els locals habituals, posant-los a la seva disposició, i ha fet arribar a la Generalitat de Catalunya una Resolució de suport al Referèndum i al compliment de la Llei que l'acompanya.

L'Ajuntament de Les Masies de Voltregà, malgrat que no hagi manifestat oficialment el seu suport, no es pot permetre girar l'esquena a la voluntat majoritària dels seus veïns i veïnes. No només això, sinó que ha de vetllar sempre perquè puguin exercir els seus drets democràtics, en aquest cas el dret a vot al Referèndum. Els nostres regidors s'han posat a disposició de l'Alcalde i del Govern Municipal per assumir les responsabilitats necessàries per fer efectiu el Referèndum. Per tant, no hi ha pretextos perquè a Les Masies no sigui així. La democràcia és imparable i a Les Masies no serà una excepció.

Davant dels intents reaccionaris de l'Estat per coartar-nos aquest dret, a la ciutadania ens toca preservar la democràcia de l'única manera que es preserva: exercint-la COM SEMPRE. Mobilitzem-nos. Cridem a la gent del nostre voltant a participar-hi sense por. Fem campanya. I el dia 1 d'octubre sortim decidits de casa i omplim els col·legis i les urnes de tot el Voltreganès. Per a fer-ho rodó, omplim-les massivament amb la papereta del Sí i fem néixer la República Catalana. Som-hi.

Els Regidors i Regidores de Som Voltregà – Acord Municipal: Hipòlit Serra, Marta Colom, Roger Codina, Montse Mas i Albert Garriga