L'Esquerra Independentista d'Osona i el Ripollès es mobilitza el 10 de setembre a Manlleu

L'acció serà a partir de dos quarts de nou del vespre, amb una marxa de torxes que sortirà de la plaça Fra Bernadí

Durant la marxa de torxes de l'any passat a Manlleu
Durant la marxa de torxes de l'any passat a Manlleu | Josep Maria Montaner
Redacció
06 de setembre del 2017
L'Esquerra Independentista (EI) d'Osona i el Ripollès es mobilitzarà la vigília de la Diada de Catalunya a Manlleu. A través d'un comunicat, emplacen a tothom a manifestar-se en aquesta acció, per "deixar clar, davant la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre, que l'Estat espanyol no aturarà aquest avanç cap a l'autodeterminació dels Països Catalans, ni imposant les seves lleis retrògrades ni la força bruta". L'inici de la manifestació d'aquest 10 de setembre tindrà lloc a dos quarts de 9 del vespre i consistirà en una marxa de torxes que sortirà de la plaça Fra Bernadí i finalitzarà a la plaça de Dalt Vila.

Un cop a Dalt Vila, es farà un acte polític en el qual hi participarà Mariona Tantinyà, membre del SEPC de Vic; Montse Castañé, militant de la COS i de Càrnies en Lluita i membre del Comitè d'Empresa de l'escorxador Esfosa; Ainhoa Campdepadrós, membre de La Fetillera, col·lectiu feminista del Lluçanès; i Albert Generó, regidor de la CUP a Manlleu. Un cop acabat aquest acte, cap a quarts d'11 de la nit, es farà un sopar popular al Casal Boira Baixa.

Les organitzacions i col·lectius que formen part de l'EI d'Osona i el Ripollès que convoquen la manifestació són la CUP, ARRAN, el SEPC, la COS, Endavant OSAN, el Casal Popular Boira Baixa de Manlleu, La Xinxa (grup feminista de Manlleu), Capgirem Vic i la Trabucaire (Assemblea de Joves de Taradell). Aquests, defensen "una autodeterminació que no només volem per alliberar-nos nacionalment, sinó també per conquerir totes aquelles sobiranies que el sistema capitalista i patriarcal ha arrabassat al poble i avançar així cap a una república realment lliure, socialista i feminista", segons detallen al comunicat.
 

Cartell de les accions de l'EI d'Osona i el Ripollès el 10 de setembre. Foto: ARRAN Vic

Arxivat a