Un taller internacional de pintura enceta el nou curs de La Farinera Centre d'Arts Visuals de Vic

El “workshop”, que ha omplert amb pocs temps totes les places disponibles, serà impartit per la pintora hiperrealista nord-americana Alyssa Monks

Una de les obres d’Alyssa Monks
Una de les obres d’Alyssa Monks
Redacció
31 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:34h
La Farinera Centre d’Arts Visuals de Vic encara aquest nou curs amb força i comença amb un taller internacional de pintura amb una artista reconeguda. Concretament les seves instal·lacions acolliran un workshop intensiu per a adults que anirà a càrrec de la prestigiosa pintora hiperrealista nord-americana Alyssa Monks. Una proposta molt ben rebuda ja que, com explica l’Ajuntament de Vic en una nota, amb poc temps s’han exhaurit totes les places disponibles.
 
Entre els participants al taller, que serà impartit en anglès, hi haurà alumnes de Catalunya, Espanya i d’altres països europeus, principalment de França i Anglaterra. Sota el títol “Pintar més enllà de la fotografia de referència”, els participants aprendran a fer una bona fotografia de referència, interpretar correctament la informació rellevant d’una fotografia, així com aconseguir que la pintura vagi més enllà de la mera aparença d’una fotografia i que contingui una petjada personal més íntima.
 
Sobre Alyssa Monks
 
Alyssa Monks és una pintora figurativa, nascuda l’any 1977 a Ridgewood, Nova Jersey. Va començar a treballar la pintura a l’oli des de petita. Va estudiar a la New School de Nueva York i a la Universitat Estatal de Montclair i va obtenir la seva llicenciatura a la Universitat de Boston el 1999. Va estudiar pintura a l’Institut Lorenzo de Medici de Florència i va aconseguir el Màster en Belles Arts de la Academia d'Art de l’Escola Superior d’Art Figuratiu a Nova York el 2001.
 
Més tard va realitzar una estada com a artista en el Fullerton College el 2006 i ha realitzat conferencies en universitats i institucions a tot el país. Ha estat professora de pintura a l’Acadèmia d’Art de Nova York, així com a la Universitat Estatal de Montclair i al Lyme College Academy of Fine Arts.
 
Les seves pintures han estat objecte de nombroses exposicions individuals i col·lectives com “Intimacy” en el Museu Kunst a Ahlen, Alemanya i “Reconfiguració del cos en l’art americà, 1820-2009″ en el Museu Nacional de la Acadèmia de Belles Arts de Nova York. La seva obra està representada en col·leccions públiques i privades, inclòs el prestigiós Savannah College of Arts de l’Associació d’Art de Somerset i de les col·leccions de Howard Tullman, Danielle Steele i Eric Fischl.
 
Monks ha obtingut tres vegades la Beca de la Fundació Elizabeth Greenshields de Pintura i és membre de la Acadèmia de la Junta de Síndics d’Art de Nova York. Actualment viu i pinta a Brooklyn, Nova York.
Arxivat a