Jordi Terns, centellenc instal·lat al Japó, dona el tret de sortida a la Festa Major d'enguany

Els actes estan condensats en cinc dies amb diversió per a tothom i de forma gratuïta

El correfoc posarà punt final a la festa.
El correfoc posarà punt final a la festa. | Toni Carrasco
Toni Carrasco
30 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:37h
El jove informàtic centellenc instal·lat a Yokohama (Japó), Jordi Terns i Vall-llovera, és el pregoner d'enguany de la Festa Major. D'aquesta manera se segueix la tendència dels darrers tres anys de convidar a joves del poble que actualment viuen arreu del món. Terns, que va viure i treballar un temps a Madrid (a la Universitat Complutense), va conèixer a la seva actual companya japonesa i des de fa uns anys viu al continent nipó treballant a la Henley Bussiness School.

El pregó és aquest dimecres a partir de les 8 del vespre al Casal F. Macià. Aquesta mateixa nit la plaça Major acull les tradicionals havaneres a càrrec del grup Port Bo, cinema a la fresca a les piscines amb Star Wars: Episode VII-The Force Awakens i un xic més tard a la Riera Blanca, la Festa Jamaicana amb Alex Bass&The Same Song Band, Pirat's Sound Sistema, Isaac i Fyahlight.

Cinc dies de Festa Major

El dijous dia 31 al matí tindrà lloc una original gimcana anomenada Gimkstiu al més pur estil de joc de rol i de resolució d'enigmes i a la tarda es portarà a terme el concert i ball amb l'Orquestra Selvatana. La Riera Blanca acollirà a la nit una nova festa temàtica anomenada L'enCOLOMAda amb The Locos, Bandidos Perversion i els DJ Puigdo i Trabubu.

Per al divendres 1 de setembre, diada del patró de Centelles, el desconegut Sant Llop, hi haurà diferents actes començant amb la tradicional despertada a les 7 del matí de la colla musical dels Baliga-Balaga i a continuació jocs gegants a la plaça Major. A la tarda el contrast entre el futbol fang i les sardanes donarà diversitat a la festa, per continuar a la nit amb el sopar de Festa Major i l'actuació d'en Peyu amb el seu espectacle Planeta i Neptú, que fa uns mesos ja es va poder veure als Hostalets de Balenyà amb un ple absolut. I tot plegat, a la plaça Major, s'acabarà la festa amb un guateque de música dels anys 60 als 90 anomenat Guatekimbe.

El dissabte dia 2 la Coral la Violeta oferirà un únic concert en un paratge natural dels afores del poble, al Purgatori i la festa continuarà amb el Vici-aigua, la festa de l'escuma, l'arrossada popular, videojocs al Pla del Mestre, concentració de vehicles clàssics al centre del poble, la 38a Trobada de Gegants amb onze parelles participants, concert i ball amb Swing Orquestra a la plaça Major i la White Fest a la Riera Blanca.

Diumenge 3, darrer dia de Festa Major els actes també seran nombrosos i destaca a la tarda la Festa Holi, els dos correfocs amb la colla local i les colles de Gavà i Igualada, el teatre musical a càrrec del grup local Aquinahora Jove amb el conegut musical Hakuna Matata (El Rei Lleó) i que es podrà veure també els dies 1, 2, 8, 9 i 10 de setembre al Casal F. Macià o l'espectacle musical Transhumància dels Xip Xap Teatre el mateix diumenge a les sis de la tarda a la plaça Major. Posarà punt final a la festivitat, el correfoc.

Un any més les atraccions de fira estaran situades al pàrquing de la piscina coberta i un any més, i ja en fa més d'una dotzena, no hi haurà castell de focs. El cartell de la festa d'aquest any ha anat a càrrec del dissenyador local Lluís Xuriach, que ha plasmat l'ambient de Festa Major, donant presència justament als Focs Artificials i també als músics i a la música en directe. Tots els actes són gratuïts excepte el teatre de la companyia local i el sopar de Festa Major.

Consulta tota la programació
 

Cartell d'enguany

 

 

Arxivat a