Vic instal·la pilones a l'entrada de la plaça Major

A la capital d’Osona s’hi va localitzar una de les furgonetes llogades per la cèl·lula terrorista

Redacció
22 d'agost del 2017
Actualitzat el 24 d'agost a les 8:54h
Els blocs de formigó limiten l'entrada a la plaça Major de Vic
Els blocs de formigó limiten l'entrada a la plaça Major de Vic | Adrià Costa
A principis del cap de setmana Vic va instal·lar blocs de formigó a l'entrada de la plaça Major. Concretament a la del carrer Verdaguer, l’únic accés on hi acostumen a passar vehicles. Aquesta és una de les diferents mesures de seguretat que s’han portat a terme arreu de Catalunya i de Vic després dels atemptats de la Rambla de Barcelona i el passeig marítim de Cambrils. Tot apunta, però, que només es posaran en dies de mercat o d'activitats a la plaça.

Aquest dimarts (un dels dies de mercat), un cotxe de la Guàrdia Urbana de Vic tapava l’únic espai on sí que hi passa un cotxe. Després de la recollida dels paradistes, es van arraconar els blocs a una banda del carrer.

Precisament a Vic s’hi va localitzar una de les furgonetes llogada per la cèl·lula terrorista de Ripoll, ara ja desarticulada. La principal hipòtesi dels Mossos d’Esquadra és que el grup volia fer esclatar els tres vehicles amb les bombones de butà que tenien a la casa d’Alcanar. D’altra banda, alguns mitjans apuntaven que Vic era un dels objectius dels terroristes. Aquesta teoria ha quedat desmuntada, després de les declaracions dels terroristes a l'Audiència Nacional. A la furgoneta, situada a la carretera de Manlleu, no s'hi van trobar explosius després de l'inspecció corresponent.
 

La Furgoneta, situada a la carretera de Vic a Manlleu Foto: Albert Alemany

Arxivat a