Younes Abouyaaqoub, en recerca i captura, era el conductor de la furgoneta de la Rambla

El jove de 22 anys hauria fugit a peu des del mercat de la Boqueria fins a la Zona Universitària, segons publiquen La Vanguardia i El País | Es treballa amb la hipòtesi que també va ser ell qui va apunyalar el propietari del Ford Focus blanc

Younes Abouyaaqoub
Younes Abouyaaqoub
Redacció
21 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:43h
Interior dóna per fet que Younes Abouyaaqoub, de 22 anys i en recerca i captura en aquests moments, era el conductor de la furgoneta que el passat dijous va assassinar 13 persones a la Rambla. Així ho ha assegurat el conseller d'Interior, Joaquim Forn, en una entrevista a Catalunya Ràdio.

TantLa Vanguardia com El País publiquen aquest dilluns unes imatges que demostrarien que el presumpte autor de l'atac va fugir a peu després de recórrer amb la furgoneta 600 metres. A l'alçada del Liceu, hauria sortit del vehicle, entrat al mercat de la Boqueria i creuat la ciutat fins a la Zona Universitària. Hauria aprofitat els moments de pànic i de confusió per barrejar-se entre la gent.

La seqüència dels fets continua. A l'espera de la roda de premsa que els Mossos i Interior oferiran aquest matí, la principal hipòtesi és que a la Zona Universitària Abouyaaqoub va apunyalar Pau Pérez per intentar fugir amb el seu cotxe, un Ford Focus blanc. Va ser aleshores quan es va saltar un control dels Mossos a la Diagonal i va avançar fins a Sant Just Desvern. A l'alçada de l'edifici Walden va abandonar el cotxe i a hores d'ara segueix en recerca i captura.

Forn ha assegurat que és "important" que els Mossos tinguin accés directe a les agències d'intel·ligència internacionals i participin de l'intercanvi d'informació. Pel que fa a les mesures de seguretat que es prendran en els pròxims dies, el conseller ha insistit que "no hi ha cap discrepància" amb l'Ajuntament de Barcelona pel que fa a la conveniència de col·locar pilones de formigó en passos de gra afluència. Forn ha subratllat que no es poden posar de forma "indiscriminada" i que ja estan treballant en aquest anàlisi a partir de les recomanacions fetes per l'Estat.  

Els Mossos d'Esquadra han dut a terme la matinada d'aquest dilluns dos nous escorcolls a habitatges de Ripoll (Girona) per trobar informació rellevant sobre els autors dels atemptats terroristes tant a Barcelona com a Cambrils (Tarragona).