Testimoni d’una jove osonenca de l'atemptat de Barcelona: «Sento impotència»

La vilatortina Laura Vilaseca va presenciar l'atac de la furgoneta, que ha deixat 14 morts i centenars de ferits, a només 6 metres

Incertesa a Plaça Catalunya instants després de l'atemptat a Barcelona
Incertesa a Plaça Catalunya instants després de l'atemptat a Barcelona | Esteve Plantada
18 d'agost del 2017
Actualitzat el 19 d'agost a les 11:07h
La veïna de Sant Julià de Vilatorta Laura Vilaseca va presenciar l'atemptat d'aquest dijous a la Rambla de Barcelona on una furgoneta ha matat 14 persones i n'ha ferit centenars. En declaracions a Osona.com, Vilaseca explica que va anar a la capital catalana per trobar-se amb uns amics. En el moment de l'atac la vilatortina es trobava a la part esquerra de la Rambla i els crits van alertar-los que succeïa quelcom. En girar-se van poder presenciar, a uns 6 metres, com el vehicle començava envestir a la gent.

La reacció de Vilaseca i els seus amics va ser desplaçar-se més a l'esquerra de la Rambla. "Quan va xocar contra l'estanc, ens vam girar i vam veure algunes persones a terra", explica la jove. Llavors van travessar la carretera i van buscar refugi en la primera botiga, on s'hi van estar dues hores i mitja. Vilaseca relata que no va tenir temps de veure si hi havia ferits per la rapidesa dels fets. "Ho recordo a càmera lenta tot i passar en 10 segons", diu Vilaseca, remarcant que "sento impotència per no haver pogut ajudar".